Antena Meniu Search
x

Ţara unde e interzisă guma de mestecat, iar taxa auto e de 56.000 de dolari!

Singapore este una dintre cele mai mici ţări din lume, dar nu doar atât. Este şi una dintre ţările cu cele mai multe ciudăţenii.

1. În Singapore puteţi fi amendat cu 1.000 de dolari dacă nu trageţi apa şi nu lăsaţi curat în urmă după ce folosiţi toaletele publice. 

2. NEWater este compania din Singapore care scoate pe piaţă sticle de apă potabilă după ce refoloseşte şi tratează apa cu impurităţi.

3. În Singapore nu-ţi poţi achiziţiona o maşină oricând îţi doreşti. Întâi trebuie să primeşti o licenţă din partea autorităţilor, care îţi permite să deţii o maşină timp de 10 ani. Dacă nu ai noroc să primeşti acest certificat, îl poţi cumpăra pentru 56.000 de dolari! 

4. Singapore este la doar 140 de kilometri de Ecuator, astfel că aici este mereu cald. Cea mai mică temperatură înregistrată vreodată a fost de 18 grade Celsius, în ianuarie 1934! 

5. În Singapore există şi una dintre cele mai mari cascade artificiale din lume, Jurong Falls. Are aproape 100 de metri, adică puţin mai mult decât înălţimea a trei blocuri suprapuse. 

6. Este ilegal importul, dar şi vânzarea gumei de mestecat! 

7. Singapore este primul stat care a avut un parc Safari pentru animalele nocturne. Programul pentru vizitatori este între 19:30 şi 12:00 noaptea.  

8. Cum spaţiul este extrem de limitat în Singapore, s-a hotărât ca mall-ul să fie construit în subteran. 

9. În Singapore există un hotel splendid: în forma unui vas de croazieră, cu o piscină enormă pe acoperiş, dar şi multă verdeaţă. Hotelul are 55 de etaje! 

10. În Grădina Botanică din Singapore există cel mai mare număr de tipuri de orhidee din lume. Există 600 de specii organizate impecabil. 

Singapore este o ţară formată din 63 de insule, are o suprafaţă de 700 de kilometri pătraţi şi o populaţie de aproape 4,5 milioane de locuitori. Este a doua ţară ca densitate a populaţiei din lume. 

sursa: huffingtonpost.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ţara unde e interzisă guma de mestecat, iar taxa auto e de 56.000 de dolari!