Antena Meniu Search
x

Țările din Europa de Est trimit armament sovietic în Ucraina. Vor primi, în schimb, arme moderne din Germania

Aliaţii NATO răspund solicitării lui Volodimir Zelenski. Statele membre din Estul Europei vor trimite arme din era sovietică în Ucraina şi vor primi în schimb arme moderne din Germania. 

de Redactia Observator

la 07.07.2022, 14:16

Țările din Europa de Est trimit armament sovietic în Ucraina. Vor primi, în schimb, arme moderne din Germania
Țările din Europa de Est trimit armament sovietic în Ucraina. Vor primi, în schimb, arme moderne din Germania - Profimedia Images

Justificarea cancelarului Olaf Scholz este că ar fi mai uşor pentru soldaţii ucraineni să folosească echipament sovietic, cu care sunt obişnuiţi, în locul armelor moderne pentru care au nevoie de pregătiri suplimentare. 

Preşedintele Zelenski spune că armele trimise din SUA, îndeosebi sistemele HIMARS, fac deja diferenţa şi permit armatei sale să lanseze atacuri precise asupra obiectivelor ruseşti. 

Militarii ucraineni au distrus deja 11 depozite de armamente ale Rusiei şi au oprit până acum cu succes ofensiva în Doneţk. 

Ruşii au lansat ieri noi atacuri asupra insulei Şerpilor, dar şi în Odessa unde au fost distruse depozite în care se aflau peste 35 de tone de grâu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Țările din Europa de Est trimit armament sovietic în Ucraina. Vor primi, în schimb, arme moderne din Germania