Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Temperaturi record in SUA

Cel putin un om a murit si alte cateva zeci de oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale in Statele Unite care se confrunta cu un val de caldura fara precedent in ultimul secol

de Redactia Observator

la 02.07.2013 , 14:06

Pana la 50 de grade Celsius s-au inregistrat zilele acestea in statele din vestul tarii unde autoritatile au luat masuri speciale de protectie pentru populatie. Centre speciale unde oamenii se pot racori au fost amenajate in numar mare pe strazi, iar batranii si cardiacii au fost avertizati sa ramana in case.

Pe masura ce mercurul termometrului a atins si, pe alocuri chiar a depasit 50 de grade Celsius, americanii din vestul tarii au cautat, in zadar, un petic de umbra si un strop de racoare. Serviciile de interventie si medicii de la camerele de garda au fost suprasolicitate dupa ce temperaturile atat de inalte ca pot topi si asfaltul i-au doborat pe cei care au fost suficient de inconstienti cat sa iasa din case. “Caldura poate fi mortala! Nu poti sa te hidratezi suficient pentru ca trupul tau sa reziste la aceasta caldura care depaseste 45 de grade Celsius. Nu este posibil”, a explicat Timothy VanDuzer, medic.

Cele mai mari temperaturi s-au inregistrat in statul California unde trei zile la rand termometrul a aratat 128 de grade Farenheit, adica peste 53 de grade Celsius. Nici noaptea nu este mai bine. Temperaturile nu scad sub 35 de grade Celsius.

Vezi și

Mai grav este ca, in combinatie cu seceta, temperaturile extrem de mari formeaza o combinatie. combustibila. Incendiile de vegetatie fac ravagii de peste o saptamana si au luat deja viata a 19 pompieri. Eroii americani au fost inmormantati cu onoruri, ieri, in cadrul unei ceremonii emotionante.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Temperaturi record in SUA