Antena Meniu Search
x

Teroare printre locuitorii unui oraş din Japonia. 42 de oameni au fost atacaţi și răniți de macaci

Patruzeci și două de persoane au fost atacate şi rănite de macaci în orașul Yamaguchi din vestul Japoniei de la începutul lunii iulie, atacurile neobișnuit de numeroase forțând autoritățile locale să se doteze cu arme cu tranchilizante, nereușind totuși să prindă nicio primată până acum, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 25.07.2022, 11:48

42 de oameni au fost atacaţi și răniți de macaci
42 de oameni au fost atacaţi și răniți de macaci - Captură Video / Twitter

Macacii sunt foarte răspândiţi în arhipelagul japonez, unde sunt uneori consideraţi o pacoste, cotrobăind prin case şi jefuind culturile.

Alertă după atacul maimuţelor

Este rar însă ca aceste maimuţe să atace direct oamenii, dar în Yamaguchi, atât copii, cât şi adulţi au fost atacaţi, zgâriaţi sau muşcaţi în ultimele săptămâni de macaci.

"Întregul oraş Yamaguchi este înconjurat de munţi, aşa că nu este neobişnuit să întâlneşti maimuţe", a declarat luni pentru AFP un angajat municipal.

Pe acelaşi subiect

"Dar este rar să vezi atâtea atacuri într-o perioadă atât de scurtă de timp", a fost de acord el. "La început, au fost atacaţi doar copii şi femei, dar, recent, au fost vizate şi persoane în vârstă şi bărbaţi adulţi", a adăugat acesta.

Autorităţile locale au organizat patrule încă de la primele atacuri, înregistrate în jurul datei de 8 iulie, însă până în prezent nu au reuşit să captureze niciun macac. Nu se ştie dacă este vorba de un grup izolat şi deosebit de agresiv sau dacă este un comportament care a devenit răspândit în rândul acestor primate.

Aceste incidente au ţinut prima pagină a ziarelor japoneze, care i-au citat pe larg pe locuitorii din Yamaguchi care au fost victime. "Am auzit plânsete la parter, aşa că m-am grăbit. Şi acolo am văzut o maimuţă căţărându-se pe copilul meu", a declarat recent un tată pentru cotidianul Mainichi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Teroare printre locuitorii unui oraş din Japonia. 42 de oameni au fost atacaţi și răniți de macaci