Antena Meniu Search
x

Bebeluş de 4 luni, smuls din braţele părinților și ucis sub ochii lor. O maimuţă l-a prins de picior şi l-a aruncat de pe acoperiș, în India

Un bebeluş de patru luni a fost smuls din brațele părinților săi și aruncat de la etaj, în India, săptămâna trecută. Incidentul înfiorător a avut loc în satul Dunka, în statul Uttar Pradesh. Nirdesh Upadhyay stătea pe terasa casei sale cu trei etaje împreună cu soția și fiul lor. Cei trei se bucurau de o seară liniştită de vineri, când mai multe maimuţe s-au urcat pe acoperiș și i-au înconjurat.

de Redactia Observator

la 19.07.2022, 09:56

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

După eforturi zadarnice de a îndepărta maimuțele, noii părinți au fugit spre scări în încercarea de a scăpa, dar Nirdesh, care-și ducea fiul în brațe, s-a împiedicat și a lăsat copilul să cadă. Într-o fracțiune de secundă, înainte ca oricare dintre părinți să poată reacționa, una dintre maimuțe l-a prins pe băiețel de picior și l-a aruncat de pe acoperiș. 

Maimuţele au atacat localnicii în repetate rânduri

Părinții au reușit să intre înapoi în casă și au coborât în fugă scările pentru a sări în ajutorul fiului lor, dar copilul ar fi murit pe loc, potrivit informaţiilor presei locale. Incidentul este acum investigat de autoritățile de la secția de poliție Shahi, iar o anchetă este în curs de desfăşurare. 

Uttar Pradesh găzduiește o populație uriașă de maimuțe rhesus, care se plimbă libere prin multe dintre orașele statului. Deși primatele sunt în general capabile să trăiască în relativă armonie alături de oamenii care locuiesc în zonă, există o serie de cazuri documentate de maimuțe care atacă localnicii, în special copiii.

O fetiță de cinci ani a fost ucisă de mai multe maimuțe în satul Bichpuri, în februarie. Fata, al cărei nume era Narmada Kishore, se juca cu prietenii ei lângă râul Nakatiya, când maimuțele au venit deasupra ei și au început să o muște, conform Times of India. Tatăl lui Narmanda, Nand, a declarat: ''Maimuțele erau agresive și o mușcaseră pe fiica mea aproape peste tot. Când am ajuns, ea striga după ajutor''. Fata a fost dusă de urgență la centrul comunitar de sănătate, dar a murit din cauza pierderilor majore de sânge. 

Există chiar și incidente în care primatele au deturnat vehicule. În 2015, o maimuţă a reușit să pornească motorul unui autobuz în timp ce șoferul trăgea un pui de somn într-un garaj. Maimuța a răsucit cheia în contact și a intrat apoi cu autobuzul în alte două vehicule parcate în garaj, înainte ca șoferul să poată recăpăta controlul, notează Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Bebeluş de 4 luni, smuls din braţele părinților și ucis sub ochii lor. O maimuţă l-a prins de picior şi l-a aruncat de pe acoperiș, în India