Antena Meniu Search
x

MASACRU în Barcelona. Trei zile de DOLIU NAŢIONAL, după atentatul cu 13 morţi şi 100 răniţi, printre care şi doi români

Vezi și

Bărbatul a fugit imediat după atentat, iar autorităţile sunt încă pe urmele lui. Noaptea trecută, poliţiştii au ucis mai mulţi presupuşi terorişti, însă la acest moment nu se ştie dacă printre ei se află şi autorul masacrului. Tragedia, revendicată de organizaţia teroristă Stat Islamic, a avut loc în cea mai aglomerată zonă a oraşului spaniol, pe celebrul bulevard La Rambla. Ajuns în metropola catalană, premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a decretat trei zile de doliu naţional. Atenţie, vă avertizăm - urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

În jurul orei 18.30, ora României, panica se instalează pe cea mai circulată arteră din Barcelona. O furgonetă intră în viteză pe bulevardul La Rambla şi spulberă mai mulţi pietoni. 530 de metri a parcurs autovehiculul, în timp ce oamenii fug disperaţi din calea lui. Este vorba de un atac terorist.

A fost confuzie totală. Poliţia ne-a ordonat să închidem restaurantul. Toate terasele au fost evacuate pentru că oamenii intraseră în panică. Când e panică nu poţi să reacţionezi, nu ştii cum să reacţionezi.

Oamenii erau speriaţi şi alergau în toate părţile. Aveau sânge pe faţă. A fost oribil.

Eram pe stradă, în spatele Bulevardului La Rambla, am auzit un un sunet puternic: era furgonetă care a intrat în oameni. M-am întors. Nimeni nu ştia ce s-a întâmplat. Poliţia nu ştia că a fost un atac. M-am întors din nou şi totul era închis, iar oamenii alergau.

Autorităţile închid imediat zona. Zeci de echipe de intervenţie, maşini de poliţie şi ambulanţe sunt trimise locul tragediei. Pentru mulţi dintre răniţi însă, paramedicii nu mai pot face nimic. 

Şoferul furgonetei ucigaşe a fugit imediat după atac. Individul devine inamicul public numarul 1, iar autorităţile pleacă în căutarea lui. Mai mulţi suspecţi sunt arestaţi. Noapte trecută, poliţia spaniolă a anunţat că a ucis patru "presupuşi terorişti" la Cambrils, la circa 120 de kilometri Sud-Vest de Barcelona.

Un alt bărbat este împuşcat mortal după ce a lovit cu maşina doi poliţişti, însă mai târziu s-a descoperit că nu avea legături cu atentatul.

OAQUIM FORN Y CHIARIELLO, ministrul de interne catalan:

Cer oamenilor să evite să-şi părăsescă locuinţele, să evite să vină în zona afectată, La Rambla, şi să urmeze recomandările Poliţiei şi ale Gărzii din Barcelona. Poliţia lucrează la faţa locului şi cer ca fiecare să urmeze recomandările acestora.

La câteva ore după masacru, Statul Islamic a revendicat atentatul.

În urmă cu două luni, un atac similar celui de seara trecută din Barcelona a avut loc în Londra. Atunci, o camionetă a intrat în pietonii aflaţi în zona London Bridge. Opt persoane au murit şi alte 48 au fost rănite. Cei trei atacatori au fost ucişi de poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » MASACRU în Barcelona. Trei zile de DOLIU NAŢIONAL, după atentatul cu 13 morţi şi 100 răniţi, printre care şi doi români