Antena Meniu Search
x

The Weeknd donează 2,3 milioane de euro pentru Gaza. Cu banii donaţi vor fi hrăniţi peste 170.000 de palestinieni

Celebrul cântăreţ The Weeknd a donat 2,3 milioane pentru Gaza. Cu această sumă, vor fi hrăniţi peste 170.000 de palestinieni. "Îi mulţumim lui Abel pentru această contribuţie preţioasă pentru poporul palestinian. Sperăm că şi alţii vor urma exemplul lui Abel şi vor sprijini eforturile noastre", a declarat Corinne Fleischer, directorul PAM pentru regiunea Orientului Mijlociu, Africii de Nord şi Europei de Est, într-un comunicat publicat vineri, scrie news.ro.

de Redactia Observator

la 05.12.2023, 09:56

The Weeknd donează 2,3 milioane de euro pentru Gaza. Cu banii donaţi vor fi hrăniţi peste 170.000 de palestinieni
The Weeknd donează 2,3 milioane de euro pentru Gaza. Cu banii donaţi vor fi hrăniţi peste 170.000 de palestinieni - Shutterstock

Această donaţie de 2,5 milioane de dolari (2,3 milioane de euro) va permite achiziţionarea a 820 de tone de pachete cu alimente care vor hrăni aproape 173.000 de locuitori din Gaza timp de două săptămâni.

Organizaţia încearcă să hrănească peste un milion de locuitori din Gaza

Donaţia intervine "într-un moment critic", precizează organizaţia, care "se străduieşte să hrănească mai mult de un milion de locuitori din Gaza aflaţi în pragul foametei".

În timpul armistiţiului care a durat o săptămână în Gaza, PAM a venit în ajutorul a peste 121.000 de persoane, în special în zonele anterior inaccesibile din Gaza.

Cântăreţul canadian cu 103 milioane de ascultători pe lună pe Spotify este ambasador al Programului Alimentar Mondial al ONU din 2021. La acel moment, el a donat deja 1,6 milioane de euro din averea sa personală. În martie 2022, el a lansat Fondul umanitar XO în parteneriat cu PAM, strângând aproape cinci milioane de dolari în doar câteva luni. Jumătate din această sumă a fost folosită pentru a "sprijini ajutorul alimentar de urgenţă pentru femeile şi copiii din Etiopia", iar cealaltă jumătate tocmai a fost folosită pentru a sprijini civilii din Gaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » The Weeknd donează 2,3 milioane de euro pentru Gaza. Cu banii donaţi vor fi hrăniţi peste 170.000 de palestinieni