Antena Meniu Search
x

TOPUL celor mai bogaţi oameni ai lumii

Aproape 240 de miliarde de dolari au strâns, în 2016, şapte cei mai bogaţi oameni ai lumii. Printre ei se află şi Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump.

Vezi și

Aproape 240 de miliarde de dolari au strâns, în 2016, şapte cei mai bogaţi oameni ai lumii. Printre ei se află şi Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump.

Dar, surprinzător sau nu, nu el este cel care a câştigat cel mai mult anul acesta.

Cel mai mare profit în 2016 l-a făcut Warren Buffett. Omul de afaceri american a câştigat 11,8 miliarde de dolari după ce firma sa de investiţii a raportat creşteri substanţiale chiar după victoria lui Trump din 8 noiembrie.

Întreaga avere a lui Buffett a ajuns, astfel, la 74,1 miliarde de dolari situându-se acum pe locul 2 în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Următorul om de afaceri pentru care 2016 a fost un an extrem de profitabil este petrolistul Harold Hamm. Datorită creşterii preţului ţiţeiului, averea lui Hamm a crescut cu 8,4 miliarde de dolari.

Al treilea cel mai profitabil în anul curent este fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos. 7,5 miliarde de dolari a adăugat Bezos averii sale.

Singurul reprezentant non-american din rândul celor mai buni performeri în 2016 este francezul Bernard Arnault, deţinătorul Louis Vuiton Moet Hennessy. 7,1 miliarde de dolari a adăugat afaceristul francez averii sale, ajungând la suma totală de 38,9 miliarde de dolari.

Arnault este urmat de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care a câştigat, în 2016, nu mai puţin de 5,4 miliarde de dolari.

Preşedintele ales al Statelor Unite este pe locul 6 în topul profiturilor de miliarde.."Doar" 4,4 miliarde de dolari a adăugat Donald Trump averii sale în 2016.

Singurul din top 5 cei mai bogaţi oameni din lume care a pierdut bani în 2016 este directorul de modă Amnacio Ortega. Cu 1,7 miliarde de dolari a scăzut averea omului de afaceri spaniol şi a rămas cu."modesta" sumă de 72,6 miliarde de dolari în conturi.

Cel mai bogat om din lume rămâne cofondatorul Microsoft, Bill Gates. Averea lui Gates a crescut anul acesta cu 7,6 miliarde de dolari şi a ajuns la o sumă greu de pronunţat. 91,5 miliarde de dolari.

În lume, sunt, în total, peste 300 de miliardari. Cei mai mulţi sunt în Statele Unite - 179 de miliardari care însumează peste 1.900 de miliarde de dolari. Germania este pe locul 2 cu 39 de miliardari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » TOPUL celor mai bogaţi oameni ai lumii