Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Tot ce trebuie sa stii despre Chinchilla

Au blanita pufoasa si foarte-foarte stufoasa, motiv pentru care si la ora actuala sunt sacrificate pentru a se confectiona haine! Desigur, pretul este pe masura. O haina de blana de Chinchilla poate ajunge sa coste cateva zeci de mii de euro.

Vezi și

Chinchilla este o rozatoare nocturna, care - daca ar fi fost lasata in pace - ar fi ramas la ea acasa, in America de Sud. Mai precis in Muntii Anzi. Doar micile animale au fost descoperite de europeni, care le-au declarat adevarate comori cu blanita. Din pacate, in ciuda eforturilor organizatiilor de protectie a animalelor, Chinchilla continua sa fie sacrificate cu miile, pentru a fi transformate in haine de blana.

Totusi, daca sunteti genul care nu ar purta niciodata astfel de haine, dar va plac aceste rozatoare sud-americane, puteti sa va achizitionati un exemplar cam de pe la orice pet-shop care se respecta. Costa destul de mult, dar sunt atat de haioase, incat nici nu mai conteaza investitia.

Ati putea crede ca o Chinchilla e incapabila de sentimente fata de stapanul ei. Nici gand. Nimic nu-i place mai mult decat sa fie mangaiata si scarpinata. In plus, are si vocatie de fotomodel. Asa ca, daca aveti doua exemplare, fetita si baiat, si doriti sa filmati o scena de tip "Romeo si Julieta - rozatoare", va trebuie doar doua pahare. Actori imblaniti deja aveti, asa ca nu mai ramane decat sa porniti camera.

O Chinchilla nu este greu de intretinut. Nu e foarte pretentioasa la mancare. Nu trebuie sa-i faceti baie in chiuveta, pentru ca se descurca singura, ajunge sa-i asigurati o ladita cu nisip foarte fin. Si nici nu trebuie sa-i faceti program artistic, pentru ca e capabila sa se distreze singura.

Acum ar trebui sa vina intrebarea: puteti sa va luati un astfel de animal, daca aveti acasa un catel sau o pisica? Desigur, dar trebuie sa va pregatiti pentru tot felul de situatii. Daca aveti un catel mai blegut, sa fiti siguri ca Chinchilla va fi sefa. Daca aveti un catel mamos, s-ar putea sa aveti cele mai rasfatate rozatoare din lume. Situatia se schimba radical in cazul in care sunteti mandrul detinator al unei pisici cu personalitate. Aceasta nu va fi impresionata de trucurile vreunui Chinchilla, ba chiar ii va trage o coada peste bot daca se obrazniceste.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » OBSERVATOR SPECIAL: Tot ce trebuie sa stii despre Chinchilla