Antena Meniu Search
x

Video Tot mai puțini oameni la protestele din Franța. Greviștii resimt lipsa salariilor, în timp ce Macron rămâne de neclintit

A fost a paisprezecea zi de proteste în Franţa, faţă de creşterea vârstei de pensionare. Puţin peste 280.000 de francezi au ieşit ieri în stradă, cu mult mai puţin decât la celelalte demonstraţii.

de Redactia Observator

la 07.06.2023, 07:30

Vezi și

Chiar dacă unii francezi au mărşăluit paşnic, alţii au intrat cu fumigene în sediul Jocurilor Olimpice. În ciuda faptului că poliţia a anunţat că în marile oraşe marşurile vor fi supravegheate cu drone, tot au izbucnit violenţe. În Paris, 28 de protestatari au fost arestaţi, în timp ce în Rennes au fost reţinuţi cinci.

Opoziţia a cerut ca joi să fie un vot în parlament pentru abrogarea mai multor articole din reformă, inclusiv cel care priveşte creşterea vârstei de pensionare. Preşedintele Adunării Naţionale poate însă amâna votul.

Președintele Franței, de neclintit. Reforma pensiilor merge mai departe

Decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a forţa adoptarea reformei cu ajutorul unor puteri constituţionale speciale a provocat proteste furioase în această primăvară, dar problema a coborât încet pe agenda mediatică, ceea ce a îngreunat mobilizarea sindicatelor.

Pe acelaşi subiect

"Protestele au loc de şase luni, este fără precedent", a declarat Sophie Binet, noul lider al sindicatului dur CGT, la BFM TV. "Există multă furie, dar şi oboseală", a mai spus ea, adăugând că greviştii resimţeau lipsa salariilor.

Emmanel Macron a revenit timid în sondaje, pe fondul oboselii protestatarilor

Macron se bucură acum de o revenire timidă în sondajele de opinie, datorită unei campanii de PR după adoptarea reformei, în urma căreia a străbătut ţara pentru a se confrunta cu furia publică, dar şi pentru a anunţa mari investiţii în noile tehnologii.

Între 400.000 şi 600.000 de persoane sunt aşteptate să participe la protestele din întreaga Franţă, au declarat autorităţile, ceea ce ar fi în scădere faţă de peste un milion de persoane care au participat la marşuri la începutul acestui an, la apogeul protestelor privind pensiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Tot mai puțini oameni la protestele din Franța. Greviștii resimt lipsa salariilor, în timp ce Macron rămâne de neclintit