Antena Meniu Search
x

Video Violențe în Franța, în ziua 14 de proteste. Francezii nu vor sub nicio formă schimbarea vârstei de pensionare

A paisprezecea zi de proteste în Franţa, faţă de creşterea vârstei de pensionare. Mobilizarea sindicatelor a dat mai puţine roade, au fost mai puţini oameni în stradă, dar au ieşit, totuşi, în 250 de oraşe. La ora 16, ieşiseră mai puţin de 200.000 de oameni, poliţia se aştepta chiar şi la 600.000. În ciuda faptului că poliţia a anunţat că în marile oraşe marşurile vor fi supravegheate cu drone, tot au izbucnit violenţe. 

de Redactia Observator

la 06.06.2023, 22:12

Vezi și

Mai mulţi protestatari au intrat cu fumigene în sediul Jocurilor Olimpice, un loc simbolic pentru ca vocea lor să fie auzită în întreaga lume. Ameninţă că nu vor lăsa să se desfăşoare competiţia sportivă, dacă reforma pensiilor îşi continuă drumul.

Înainte de marşul de la Paris poliţiştii au verificat 2.700 de oameni, au avut informaţii că printre manifestanţi sunt inflitraţi extremişti de stânga şi veste galbene ultra pentru a incita la violenţă.

Proteste în Franța: În mai multe oraşe s-a ajuns la ciocniri. La Lyon şi la Nantes jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Au fost şi oraşe în care manifestaţiile s-au desfăşurat calm, pe muzică. Între timp, au fost publicate în Monitorul Oficial din Franța normele de aplicare pentru reforma pensiilor.

Pe acelaşi subiect

Opoziţia a cerut ca joi să fie un vot în parlament pentru abrogarea mai multor articole din reformă, inclusiv cel care priveşte creşterea vârstei de pensionare. Preşedintele Adunării Naţionale poate însă amâna votul. 

Sindicatele anunţă că vor continua să lupte cu toate mijloacele, pentru ca legea, care intră în vigoare în septembrie, să nu se aplice. Se vor întâlni săptămâna viitoare, pentru a stabili planul de bătaie pentru perioada următoare. 

Zeci de protestatari au fost reținuți

Zeci de persoane au fost reţinute, marţi, în cursul protestelor organizate în Franţa faţă de reforma pensiilor, anunţă autorităţile, conform postului BFMTV.

În Paris, au fost reţinute 28 de persoane în urma implicării în acţiuni violente. Violenţe sporadice au fost semnalate şi în oraşul Rennes, iar cinci protestatari au fost reţinuţi. Doi agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi, în Paris şi Rennes.

Ministerul francez de Interne a anunţat marţi seară că la protestele organizate în zeci de oraşe din Franţa au participat aproximativ 280.000 de persoane, dintre care 31.000 în Paris.

Centrala sindicală Confederaţia Generală a Muncii (CGT) a raportat peste 900.000 de protestatari, dintre care 300.000 în capitala Franţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Violențe în Franța, în ziua 14 de proteste. Francezii nu vor sub nicio formă schimbarea vârstei de pensionare