Antena Meniu Search
x

Video Tot numai un zâmbet, Kim Jong Un a lansat primul submarin tactic nuclear din Coreea de Nord. Ce crede administraţia de la Seul

Ceremonie demnă de o sărbătoare naţională în Coreea de Nord, unde a fost lansat la apă, cu mare fast, primul submarin nuclear al ţării. Totul, într-un val de aplauze şi cascade de confetti și baloane. Cum era de aşteptat, de la eveniment nu a lipsit dictatorul Kim Jong Un, care a fost tot numai un zâmbet. Oficialii sud-coreeni sunt sceptici că submarinul va funcționa și au declarat că probabil nu este pregătit pentru serviciul operațional.

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 22:30

Vezi și

Coreea de Nord a lansat primul său „submarin tactic de atac nuclear” și l-a repartizat flotei care patrulează în apele dintre peninsula coreeană și Japonia, a anunțat vineri presa de stat, citată de Reuters.

Coreea de Nord anunță lansarea primului său submarin tactic, dotat cu armament nuclear

Submarinul - numit Hero Kim Kun Ok, după o figură istorică nord-coreeană - va fi unul dintre principalele „mijloace ofensive subacvatice ale forței navale”, a declarat liderul Kim Jong Un la ceremonia de lansare de miercuri.

Kim Jong Un a spus că dotarea marinei cu arme nucleare este o sarcină urgentă și a promis mai multe nave subacvatice și de suprafață echipate cu arme nucleare tactice, a relatat agenția de presă KCNA. „Ceremonia de lansare a submarinelor a anunțat începutul unui nou capitol pentru consolidarea forței navale a RPDC”, a anunțat KCNA, folosind inițialele numelui oficial al Nordului, Republica Populară Democrată Coreeană.

Programele de arme nucleare și de rachete balistice ale Coreei de Nord sunt interzise prin rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU, iar lansarea submarinului a atras condamnarea din partea Coreei de Sud și a Japoniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Tot numai un zâmbet, Kim Jong Un a lansat primul submarin tactic nuclear din Coreea de Nord. Ce crede administraţia de la Seul