Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tradiții de Sfântul Patrick: apele râului Chicago, colorate în verde. Evenimentul fusese iniţial anulat, din cauza pandemiei

Sfântul Patrick, care se sărbătorește pe data de 17 martie, se apropie. În unele orașe, precum Vilnius sau Chicago, oamenii au colorat râurile în culoarea verde tradițională.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 15.03.2021, 21:46

  • Râul Chicago a fost colorat în verde
  • Evenimentul este premergător sărbătoririi Zilei Sfântului Patrick

Primarul din Chicago a oferit un impuls orașului înainte de Ziua Sfântului Patrick, după ce a optat pentru vopsirea în verde a râului orașului. Colorarea apei a fost anulată anul trecut din cauza pandemiei COVID-19. S-a raportat că a fost anulată şi anul acesta, dar reprezentanţii orașului au aprobat o vopsire clandestină, pe ultima sută de metri, pentru a ține spectatorii obișnuiți la distanță.

Chiar dacă prima culoare asociată cu Sfântul Patrick, sfântul patron al Irlandei, a fost albastru, în cele din urmă verde a devenit nuanța aleasă pentru comemorarea episcopului, o zi fiind stabilită în cinstea sa. Deoarece Irlanda este dominată de dealuri verzi, țara este cunoscută şi ca Insula Emerald. Îmbrăcămintea și decorațiunile verzi au devenit standard în fiecare lună martie, în timpul festivităților de Sfântul Patrick.

Tradiţie pusă pe pauză din cauza pandemiei 

De la a bea o bere verde sau să-ți pictezi un trifoi verde pe obraz, s-a ajuns la vopsirea unui întreg râu cu verde. Acesta este un omagiu imens adus episcopului. Din 1962, ideea de a vopsi un râu cu o nuanță strălucitoare de verde a fost o tradiție de Sfântul Patrick în Chicago. Tom Rowan, un ofițer de poliție pensionat în vârstă de 76 de ani, se ocupă de sarcină, iar metodele sale sunt secrete. Râul Chicago a fost transformat în fiecare an într-o cale navigabilă verde, cu excepția anului 2020, când COVID-19 a dat peste cap planurile. 

Coloranții netoxici și produsele ecologice sunt utilizate pentru a produce nuanțe verzi. Unele rămân în jur de câteva ore în apă, în timp ce altele pot dura câteva zile până când se disipează, potrivit jamestowngazette.com.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Tradiții de Sfântul Patrick: apele râului Chicago, colorate în verde. Evenimentul fusese iniţial anulat, din cauza pandemiei