Antena Meniu Search
x

Video Valul trei închide țară după ţară. În lipsa dozelor de vaccin suficiente, dar şi a supraaglomerării spitalelor, carantina pare singura soluţie

Nouă ţări europene au suspendat total vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce alte şase au oprit doar administrarea unui lot. Iar în contextul în care sunt mai puţine vaccinuri, iar spitalele sunt supraaglomerate, carantina e o soluţie la care apelează multe ţări europene. Secţiile de terapie intensivă nu mai fac faţă, aşa că pacienţii sunt mutaţi dintr-un oraş în altul, cu un tren adaptat pentru ei, cum e cazul Franţei.

de Redactia Observator

la 15.03.2021, 19:47

Vezi și
  • Valul trei a afectat mai multe ţări din Europa
  • Mai multe state au decis oprirea vaccinării cu serul de la AstraZeneca

Olivier Veran, ministrul francez al Sănătăţii: La fiecare 12 minute, zi şi noapte, un locuitor din regiunea Parisului este internat la terapie intensivă. 

În Paris, 80% din pacienţii internaţi în stare critică în secţiile ATI sunt infectaţi cu COVID. Rămaşi fără locuri, 100 de bolnavi au fost transferaţi la spitale în alte regiuni. În 70% din cazuri, infecţia este cu tulpina britanică.

Nicolas Péju, director adjunct, Agenţia de Sănătate Paris: Transportăm şase pacienţi pe zi în timpul operaţiunilor pe calea aerului, cu elicopetere şi avioane medicale. Ne pregătim de o operaţiune mai amplă care implică un tren medical de mare viteză. Va avea o capacitate de 24 şi până la 48 de pacienţi. 

Pentru a se asigura că oamenii respectă restricţiile, zeci de patrule de poliţie au fost mobilizate pe străzile capitalei franceze. Epidemiologii cer carantină naţională. Acelaşi apel fac şi specialiştii din Germania, după ce bilanţul a depăşit 12.000 de cazuri confirmate pe zi. 

Lothar H. Wieler, preşedintele Instiutului Robert Koch: Pandemia încă nu s-a terminat. Din contră, suntem la începutul celui de-al treilea val. 

Autorităţile locale recurg la restricţii mai aspre pentru stoparea efectelor valului trei 

Valul trei copleşeşte şi spitalele din Slovacia. A cerut ajutor de la Uniunea Europeană, aşa că Belgia şi Danemarca a trimis cadre medicale acolo. Şi din România au plecat 14 medici şi asistente. Ca să evite colapsul, peste jumătate din Italia a intrat azi în carantină. Şcolile, restaurantele şi magazinele nonesenţiale au fost închise. Iar de Paştele catolic, toată ţara intră în carantină. Şi Polonia va înnăspri restricţiile, după ce bilanţul zilnic a depăşit 17 mii de cazuri. Iar Bosnia şi Herţegovina şi Serbia au revenit la carantină în weekend. 

''Cred că restaurantele trebuie închise pentru o perioadă mai lungă de timp. Sunt locuri în care oamenii se adună şi socializează.''

''Cred că au întârziat cu restricţiile!''

În faţa noului val al pandemiei, Europa se confruntă şi cu întârzierea dozelor de vaccin şi reticenţa faţă de serul AstraZeneca. Italia, Franţa şi Germania sunt printre ultimele ţări care au anunţat că suspendă temporar vaccinarea  cu AstraZeneca. În timp ce şase state europene, inclusiv România, au oprit doar administrarea unui lot cu serul făcut la Oxford. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Valul trei închide țară după ţară. În lipsa dozelor de vaccin suficiente, dar şi a supraaglomerării spitalelor, carantina pare singura soluţie