Antena Meniu Search
x

Trafic ilegal de medicamente anti-COVID-19, pe zeci de site-uri italiene

Peste 40 de site-uri au fost blocate în Italia, după ce au făcut publicitate sau au vândut ilegal diferite tipuri de medicamente, inclusiv împotriva COVID-19.

de Redactia Observator

la 23.10.2021, 18:49

Zeci de site-uri au fost blocate în Italia, după ce au făcut publicitate sau au vândut ilegal medicamente anti-COVID
Zeci de site-uri au fost blocate în Italia, după ce au făcut publicitate sau au vândut ilegal medicamente anti-COVID - Profimedia

Pe lângă o serie de medicamente care pot fi vândute pe bază de reţetă doar în farmacii, carabinierii au identificat şi oferta de medicamente care conţin ingrediente active supuse unor restricţii speciale de utilizare. Mai exact, conţin indicaţii specifice de utilizare clinică sau experimentală pentru tratarea COVID-19.

Medicamente anti-COVID, comercializate ilegal în Italia

Potrivit Mediafax, pe 35 din cele 42 de site-uri s-a vândut Ivermectină, un pesticid folosit în domeniul veterinar şi pentru care EMA, în martie 2021, a recomandat să nu se folosească pentru prevenirea sau tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice. Acelaşi lucru este valabil şi pentru antibioticul azitromicina şi colchicina antiinflamatoare, utilizate pentru ameliorarea durerii din crizele acute de gută, pentru care Aifa, în aprilie 2020, a autorizat un studiu pentru unicul studiu clinic în tratamentul COVID-19.

Printre produsele prezentate pe site-urile ascunse, pe lângă medicamentele care conţin substanţe dopante precum clenbuterolul, furosemidul, testosteronul şi somatropina, se numără şi produsele pe bază de indometacin, un antiinflamator utilizat în tratamentul bolilor degenerative ale articulaţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Trafic ilegal de medicamente anti-COVID-19, pe zeci de site-uri italiene