Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tragedie în apele Mării Mediterane. Două barci pline cu migranţi s-au scufundat, cel puţin 170 de oameni au murit

Cel puţin 170 de oameni şi-ar fi pierdut viaţa în apele Mării Mediterane, după ce două barci pline cu migranţi proveniţi din nordul Africii s-au scufundat.

de Redactia Observator

la 20.01.2019 , 12:18

Cel puţin 170 de oameni şi-ar fi pierdut viaţa în apele Mării Mediterane, după ce două barci pline cu migranţi proveniţi din nordul Africii s-au scufundat.

Una dintre ambarcaţiuni a naufragiat aproape pe coasta libiană. Marina italiană a reuşit să salveze trei persoane, dar acestea au povestit că la bord se aflau alţi 117 oameni, printre care 10 femei şi un bebeluş de zece luni.

Migranţii proveneau mai ales din Nigeria, Camerun, Gambia, Coasta de Fildeş şi din Sudan. Al doilea naufragiu s-a produs în vestul Mediteranei, în Marea Aldoran. Un singur supravieţuitor al ambarcaţiunii cu 53 de oameni la bord a fost descoperit, iar victima este tratată acum într-un spital din Maroc.

Vezi și

Peste 4200 de migranţi au ajuns în Europa la bordul unor ambarcaţiuni în primele 16 zile ale anului 2019, un număr mai mult decât dublu faţă de aceaşi perioadă a anului trecut. Peste 2200 de oameni au murit în 2018, în apele Mediteranei în tentative de ajunge în Europa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Tragedie în apele Mării Mediterane. Două barci pline cu migranţi s-au scufundat, cel puţin 170 de oameni au murit