Antena Meniu Search
x

Tragedie de proporții în Rusia: 52 de morți după un accident în mina din Siberia. Și salvatorii au rămas fără oxigen

Tragedia de la mina de cărbune din Siberia unde s-a produs joi un accident capătă proporții. Numărul morților a crescut la 52, potrivit presei ruse, citată de BBC.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 00:10

Tragedie de proporții în Rusia: 52 de morți după un accident în mina din Siberia. Salvatorii au rămas fără oxigen
Tragedie de proporții în Rusia: 52 de morți după un accident în mina din Siberia. Salvatorii au rămas fără oxigen - Profimedia

Accidentul s-a petrecut în mina de cărbune Listvyazhnaya, în regiunea Kemerovo, la aproximativ 3.500 km est de Moscova. Inițial doar 11 persoane era anunțate moarte după ce praful de cărbune dintr-un puț de ventilație a luat foc joi dimineață și a umplut mina cu fum. Și operațiunea de salvare care a urmat s-a încheiat cu o tragedie.

O echipă de salvatori plecați în ajutorul celor blocați nu a mai dat semne de viață, cel puțin trei salvatori sunt confirmați morți. Presa locală crede că bilanțul este mai mare.

Aproximativ 285 de persoane se aflau în mină în momentul accidentului, majoritatea au reușit să se salveze. Dintre aceștia, 49 sunt răniți și au fost transportați la spital.  Unii dintre răniți au intoxicații cu fum, iar patru ar fi în stare critică. Inițial nu se știa nimic de soarta a 35 de mineri.

Salvatorii au rămas fără oxigen în mina de cărbune

Pe acelaşi subiect

Agențiile de știri Tass și Interfax au raportat că numărul morților a crescut joi seară la 52. O sursă din serviciul de urgență a mărturisit pentru Tass că „nimeni nu a mai rămas în viață”. Nu este clar câți salvatori au murit. Rezervele de oxigen ale unor membri din echipele de căutare s-au epuizat, potrivit Interfax.

Din cauza temerilor că nivelul periculos de mare de metan din mină ar putea provoca o explozie, căutările au fost suspendate. Guvernatorul local Serghei Tsivilev a declarat că operațiunile vor fi reluate „de îndată ce concentrația de gaz scade la un nivel sigur”.

Reacția lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a transmis că speră că „vor putea salva cât mai mulți oameni posibil”. Președintele rus a descris accidentul din mină drept „o mare tragedie”. Nu este primul accident la această mină, potrivit presei locale. O explozie de gaz metan a ucis 13 persoane în 2004. De altfel, accidentele din minele rusești nu sunt neobișnuite.

În 2016, autoritățile au evaluat siguranța celor 58 de mine de cărbune din țară și au declarat că 34% dintre ele sunt potențial nesigure. Lista nu includea la acea vreme mina Listvyazhnaya.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tragedie de proporții în Rusia: 52 de morți după un accident în mina din Siberia. Și salvatorii au rămas fără oxigen