Antena Meniu Search
x

Tragedie în Austria! Cinci români AU MURIT într-un accident, după ce şoferul microbuzului cu care se întorceau în România a pierdut controlul volanului

Cinci români, printre care şi doi copii, şi-au pierdut viaţa într-un accident produs pe o autostradă din Austria! Se îndreptau spre ţară, în clipa în care şoferul microbuzului - în vârstă de numai 21 de ani - a pierdut controlul volanului. Trei dintre pasageri au supravieţuit, însă doi sunt în stare gravă.

Vezi și

Cinci români, printre care şi doi copii, şi-au pierdut viaţa într-un accident produs pe o autostradă din Austria! Se îndreptau spre ţară, în clipa în care şoferul microbuzului - în vârstă de numai 21 de ani - a pierdut controlul volanului. Trei dintre pasageri au supravieţuit, însă doi sunt în stare gravă.

Oboseala şoferului şi viteza le-a adus sfârşitul într-o curbă periculoasă, românilor. Diagrama a arătat că microbuzul mergea cu 128 de kilometri pe oră când a intrat în parapetul de la marginea drumului. 

"Curba respectivă este într-o zonă de munte, multe serpentine legate una de alta. Un şofer cu experienţă, care cunoaşte acel traseu, cu mai mult de 90-100, nu intră în curba aia", este de părere un şofer profesionist. 

Microbuzul cu români venea din Germania şi ieri dimineaţă trebuia să ajungă în Satu Mare. Şoferul apucase să doarmă doar 3 ore, între curse.

Pe acelaşi subiect

"Condiţiile de muncă sunt sub orice critică. Când ajungi acasă dimineaţa, diseară mergi în cursă. Nu apuci să te odihneşti", explică un fot angajat. 

"Este necesar ca la o cursă să fie cel puţin doi şoferi - La noi în ţară, în general, patronii trimit un singur şofer şi trag de şofer până la epuizare", dezvăluie un şofer.

Primele imagini de la locul tragediei sunt şocante. Microbuzul înmatriculat în Satu Mare este distrus aproape în totalitate. Pe asfalt se văd urmele impactului violent. Cinci oameni au murit. Doi dintre ei erau copii. Un elicopter a intervenit pentru a-i prelua pe supravieţuitori.

"Datorită faptului că sistemul de monitorizare ne indica staţionarea nejustificată de câteva ore a maşinii, am încercat să contactăm şoferul pentru a afla motivul staţionării. Pentru că şoferul nu a răspuns insistenţei apelurilor noastre, am sunat toţi pasagerii pe care îi aveam în listă. Dar niciunul dintre aceştia nu a răspuns, moment în care am contactat poliţia şi am aflat că a avut loc un accident", a declarat Mihai Huzău, reprezentant firmă transport

În microbuzul cu 6 locuri, plus şoferul, erau 8 persoane. Cel mai probabil, unul dintre copii era ţinut în braţe. Deocamdată, identitatea victimelor nu a fost făcută publică. Microbuzul era condus de un tânăr de 21 de ani. Foşti colegi, care au lucrat la firma de transport din Satu Mare, cea care deţine microbuzul, spun că patroana îi grăbea pe angajaţi şi nu-i lăsa niciodată să se odihnească atât cât trebuie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tragedie în Austria! Cinci români AU MURIT într-un accident, după ce şoferul microbuzului cu care se întorceau în România a pierdut controlul volanului