Antena Meniu Search
x

TRAGEDIE în Marea Britanie: O parlamentară a murit, după ce a fost împuşcată şi înjunghiată în timp ce făcea campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE

O parlamentară din Marea Britanie, Jo Cox, a murit, joi, la un spital din Leeds, la câteva ore după ce a fost împuşcată şi înjunghiată în timp ce făcea campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

O parlamentară din Marea Britanie, Jo Cox, a murit, joi, la un spital din Leeds, la câteva ore după ce a fost împuşcată şi înjunghiată în timp ce făcea campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

Politiciana de 41 de ani a fost împuşcată de trei ori, o dată în faţă, înjunghiată şi lovită, în timpul unei întâlniri cu alegătorii, la Birstall, în apropiere de Leeds, au declarat martori oculari, citaţi de presa locală.

Un bărbat de 52 de ani, identificat de presa locală drept Tommy Mair, a fost arestat după atac.

Unii martori spun că Jo Cox a fost rănită când a intervenit pentru a despărţi doi bărbaţi care se luaseră la bătaie pe stradă.

„Era un tip foarte curajos şi un alt tip, cu o şapcă albă de baseball, pe care încerca să îl imobilizeze, iar tipul cu şapcă a scos deodată o armă din geanta sa”, a povestit Hithem Ben Abdallah, care se afla într-o cafenea din apropiere în momentul producerii atacului.

Potrivit martorului, bărbatul care se lupta cu agresorul s-a retras la vederea armei, iar parlamentara a intervenit. După aceea, atacatorul a tras două focuri de armă.

„Părea o armă din timpul Primului Război Mondial sau o armă improvizată. Nu este genul de armă pe care îl vezi în mod normal”, a adăugat el, precizând că agresorul s-a îndepărtat apoi foarte liniştit de locul faptei.

Alţi martori oculari susţin că cel care a atacat-o pe Cox a strigat „Marea Britanie pe primul plan”, unul dintre sloganurile campaniei pentru ieşirea Regatului Unit din UE şi că părea să o fi aşteptat pe politician special pentru a o ataca.

Cox, absolventă a Universităţii Cambridge, a fost aleasă parlamentară de Batley and Spen în 2015. Ea era preşedinta Grupului Femeilor Laburiste şi a lucrat anterior pentru Salvaţi Copiii.

Atât politicienii care fac campanie pentru ieşirea Marii Britanii din UE, cât şi cei care pledează pentru rămânerea în blocul comunitar şi-au suspendat joi campania.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » TRAGEDIE în Marea Britanie: O parlamentară a murit, după ce a fost împuşcată şi înjunghiată în timp ce făcea campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE