Un miliardar chinez a dispărut într-un accident aviatic. Care e coincidența stranie

Publicat: 22.12.2013, 08:42.
Actualizat: 22.12.2013, 09:23

Bărbatul a dispărut la doar câteva ore după ce cumpărase un castel cu domeniu viticol, lângă Bordeaux, în Franța.

Aeronava s-a prăbuşit într-un râu şi catastrofa a făcut încă trei victime între care fiul magnatului şi vânzătorul castelului.

Într-o sinistră coincidenţă, un alt fost stăpân al domeniului a murit, acum aproape 12 ani, tot într-un accident aerian. Castelul de la Riviere este înconjurat de un domeniu viticol, cu marcă înregistrată, de 65 de hectare.

Achiziţionarea sa, cu 30 de milioane de euro, a fost salutată drept "cea mai mare investiţie chineză în viile din regiunea Bordeaux". Evenimentul a fost sărbătorit chiar la castel de cumpărător, magnatul chinez Lam Kok, împreună cu familia sa, cu salariaţii şi fostul proprietar.

Acesta a avut, însă, o idee nefastă.

Pentru că era vreme foarte frumoasă, dl Grégoire i-a propus dlui Kok o plimbare cu elicopterul, deoarece era chiar el pilot de elicopter.

Şi astfel, un zbor care durează, în mod normal, un sfert de oră s-a încheiat în mod tragic.

Pe lângă fostul proprietar, care pilota aparatul, şi miliardarul chinez, la bord se mai aflau fiul de 12 ani al acestuia şi un interpret.

Căutările au început seara, îndată după ce localnicii au semnalat prăbuşirea elicopterului, şi au continuat întreaga noapte.

Dar nu s-au găsit decât fragmente din epavă şi corpul neînsufleţit al copilului.

Lam Kok avea 46 de ani şi făcuse avere în comerţul cu ceaiuri de preţ. Firma sa deţine patru hoteluri de lux în China şi dorea să facă din castelul francez "un spaţiu pentru schimburi culturale şi degustare de ceaiuri şi vin".

În regiune a apărut acum zvonul unui blestem al castelului: un alt fost proprietar al acestuia şi-a pierdut viaţa în 2002, în prăbuşirea avionulul său.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.