Antena Meniu Search
x

TRAGEDIE URIAȘĂ în Portugalia. 62 de persoane au murit din cauza unui INCENDIU ÎN PĂDURE. Unele victime au ARS în MAȘINI, pe ȘOSEA (VIDEO)

Portugalia a declarat trei zile de doliu naţional după incendiul de vegetaţie soldat cu moartea a 62 de persoane, relatează Associated Press. Bilanţul anterior era de 57 de morţi.

- Twitter.com

UPDATE 16: 36-  Portugalia a declarat trei zile de doliu naţional după incendiul de vegetaţie soldat cu moartea a 62 de persoane, relatează Associated Press.

Bilanţul anterior era de 57 de morţi.

Guvernul a decis ca duminică, luni şi marţi să fie zile de doliu naţional pentru victimele incendiului „care a provocat pierderi ireparabile de vieţi omeneşti”.

Secretarul de stat pentru Afaceri Interne, Jorge Gomes, a declarat pentru postul de televiziune RTP că 60 de oameni au murit arşi sau în urma înhalării de fum, în timp ce două persoane au murit într-un accident rutier provocat de flăcări.

Autorităţile au desfăşurat şi 360 de soldaţi care se alătură celor 700 de pompieri care se luptă cu incendiul izbucnit sâmbătă.

UPDATE 13:00 Autorităţile portugheze au anunţat că 57 de oameni au murit şi alţi 59 au fost răniţi în incendiul de vegetaţie care afectează de sâmbătă centrul ţării iberice, relatează Reuters.

Bilanţul anterior se ridica la 43 de decese, anunţat duminică de secretarul de stat din ministerul portughez de Interne, Jorge Gomes.

Incendiul s-a declanşat sâmbătă, cu puţin timp înainte de ora locală 15:00 (14:00 GMT), în oraşul Pedrogao Grande, la 50 km sud-est de Coimbra.

Multe victime au fost surprinse de flăcări în maşini în timp ce se deplasau pe un drum din apropiere.

Potrivit BBC, care citează surse guvernamentale, printre răniţi se numără şi pompieri.

Primul ministru Antonio Costa a declarat că numărul victimelor ar putea creşte. 'Din nefericire, aceasta pare a fi cea mai mare tragedie la care am asistat în ultimii ani în ceea ce priveşte incendiile de pădure', a spus acesta.

Anunţul iniţial al guvernului, făcut în cursul nopţii, informa despre decesul a 19 persoane. 'Am primit confirmarea a 19 decese, toţi civili. Trei dintre aceştia au murit prin inhalarea de fum iar ceilalţi 16 au ars în maşinile lor, fiind surprinşi de flăcări pe drumul ce leagă Figueiro dos Vinhos de Castanheira de Pęra', a declarat presei secretarul de stat din ministerul portughez de Interne, Jorge Gomes.

Circa 60 de incendii de pădure s-au declanşat în cursul nopţii în ţară, 1.700 de pompieri luptându-se să stingă flăcările care s-au răspândit 'cu mare violenţă', după cum a precizat Gomes, mai arată BBC.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Spania a trimis două avioane speciale pentru stingerea incendiilor.

Nu se cunoaşte momentan motivul izbucnirii incendiului care a provocat şi distrugerea mai multor locuinţe din zonă. Costa a declarat însă că furtunile uscate reprezintă o posibilă cauză.

Portugalia se confruntă în ultima perioadă cu temperaturi care depăşesc în anumite regiuni 40 de grade Celsius.

Sursa: Agerpres , Twitter.com/ InfoEmergencias

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » TRAGEDIE URIAȘĂ în Portugalia. 62 de persoane au murit din cauza unui INCENDIU ÎN PĂDURE. Unele victime au ARS în MAȘINI, pe ȘOSEA (VIDEO)