Antena Meniu Search
x

Transformarea unui asistent medical după un an de muncă la Terapie Intensivă în pandemie: ”M-am trezit cu coșmaruri!”

Un asistent spaniol a arătat cât de mult s-a schimbat fizic după un an de muncă la Terapie Intensivă în plină pandemie de coronavirus, relatează La Vanguardia. 

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 14:06

Transformarea unui asistent medical după un an de muncă la Terapie Intensivă în pandemie: ”M-am trezit cu coșmaruri!”
- @victorAparicioM / Twitter

Victor Aparicio este asistent medical și lucrează în secția de terapie intensivă la spitalul Gregorio Maragñon din Madrid. El a postat recent pe Twitter un montaj cu două imagini care îi surprind chipul: prima făcută acum un an, la începutul stării de urgență, și a doua în martie 2021. Într-un an, fața lui a îmbătrânit profund. Fotografiile au devenit imediat virale.

”Sunt asistent medical la terepie intensivă. Un an separă aceste două imagini. Cred că schimbarea externă este evidentă. Nu vă puteți imagina interiorul.” a scris pe Twitter Victor.

În imaginea din stânga, Victor a apare cu părul și barba brunetă, în timp ce în imaginea din dreapta se observă cum bărbatul a albit ca urmare a stresului și din cauza nervilor, scrie sursa citată. În ciuda marii schimbări fizice, el asigură că cea mai profundă deteriorare a fost suferită în interior.

”Fotografia (din stanga) este dintr-un interviu pe care l-am dat pentru Informativos Telecinco. Pare că au trecut decenii. Îmi amintesc foarte bine. Astăzi m-am trezit cu coșmaruri” a povestit bărbatul pe Twitter. ”Cum am putea uita atât de curând și normaliza ceea ce nu ar fi trebuit niciodată să fie normal. A trecut doar un an. De la eroi, la răufăcători. Mă doare pieptul.Tare. La un an după ce am vorbit în mass-media și am denunțat situația foarte precară a angajaților din sănătate, am albit și sunt investigat de spitalul meu. Ce tristețe uriașă, ce frustrare, ce ură. Nu pot să înțeleg” a mai scris bărbatul. 

Victor a apărut de mai multe ori în presă ca purtător de cuvânt al Asociației Sanitarios Necesarios. Mesajul său a avut un impact mare pe Twitter, depășind 5.000 de redistribuiri și 29.000 de „aprecieri”. Asistentul a acuzat că angajații din Sănătate sunt lăsați ”în derivă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Transformarea unui asistent medical după un an de muncă la Terapie Intensivă în pandemie: ”M-am trezit cu coșmaruri!”