Antena Meniu Search
x

Video "Trebuie să ai apă, un radio cu baterii şi o lanternă cu baterii". NATO pregăteşte populaţia civilă a Europei pentru un război cu Rusia

Toată lumea, inclusiv civilii, trebuie să se pregătească de un posibil război cu Rusia. Avertismentul vine de la şeful militar al NATO, amiralul Rob Bauer, la câteva zile după ce analiştii avertizau că Alianţa este mai aproape decât oricând de un război cu Moscova. Şi Kremlinul recunoaşte că riscurile unui conflict cu Occidentul au crescut.

de Redactia Observator

la 19.01.2024, 20:56

Vezi și

Avertismentul NATO vine după o şedinţă a miniştrilor Apărării din ţările Alianţei. "Nu o să fie totul bine şi roz în următorii 20 de ani. Nu spun că lucrurile o vor lua razna mâine, dar trebuie să ne dăm seama că nu este un dat faptul că trăim în pace. De aceea avem planuri, de aceea ne pregătim pentru un conflict cu Rusia", a declarat Rob Bauer, şeful Comitetului Militar al NATO.

De săptămâna viitoare, NATO începe cel mai mare exerciţiu de după Al Doilea Război Mondial

Şeful Comitetului militar al NATO crede că oamenii de rând nu au înţeles cât de mare e pericolul şi că toata societatea trebuie să se implice, în caz de război. În Suedia, anunţul că Rusia poate ataca a dus la două tipuri de reacţii. Unii s-au înscris la cursuri militare, alţii şi-au făcut rezerve care să îi ajute să reziste în caz de invazie. "Oamenii sunt surprinşi şi, ca efect, cumpără aparate radio cu baterii. Foarte bine! Trebuie să ai apă, trebuie să ai un radio cu baterii, trebuie să ai o lanternă cu baterii ca să te asigură că poţi supravieţui primele 36 de ore", a declarat Rob Bauer, şeful Comitetului Militar al NATO.

Ministrul german al Apărării este de părere şi el că în următorii cinci până la opt ani, Rusia ar putea ataca o ţară NATO. Declaraţia lui vine după ce în presa de la Berlin au ajuns documente secrete din care aflăm că armata germană se pregătește deja pentru un conflict deschis cu Rusia.  

După invadarea Ucrainei, şi NATO  a crescut numărul exerciţiilor militare. În ultimele zile, trupele speciale din România şi alte ţări balcanice s-au pregătit în Albania.

De săptămâna viitoare, NATO începe cel mai mare exerciţiu de după Al Doilea Război Mondial. 90.000 de militari din 32 de ţări se antrenează pentru a face faţă unui posibil atac al Moscovei. Vor fi implicate 50 de nave militare, 80 de avioane şi peste o mie de vehicule de luptă. Ministrul rus de Externe acuză Occidentul că nu vrea să asculte argumentele lui Putin în privinţa Ucrainei. "Dimpotrivă, Occidentul face tot posibilul pentru a escalada criza ucraineană. Acest lucru creează acum riscuri strategice suplimentare", a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe. Din februarie 2022 şi până acum, Rusia aproape şi-a triplat bugetul militar, care a ajuns să reprezinte 40% din PIB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "Trebuie să ai apă, un radio cu baterii şi o lanternă cu baterii". NATO pregăteşte populaţia civilă a Europei pentru un război cu Rusia