Antena Meniu Search
x

Video "Treceam prin asta o dată la câţiva ani. Acum se întâmplă la câteva luni". Vreme extremă în SUA: oamenii, sub teroarea apelor

Vremea extremă continuă să afecteze nord-estul Statelor Unite. După furtuni, milioane de locuitori de pe coasta de est s-au trezit înconjuraţi de ape. 150 de oraşe sunt inundate, iar drumurile au fost închise. În timpul acesta, o avalanşă provocată de ninsorile abundente şi vântul puternic a ucis un om pe coasta de vest, în California.

de Redactia Observator

la 11.01.2024, 21:29

Vezi și

În imagini se vede cum arată numeroase oraşe de pe coasta de est a Statelor Unite. Deşi furtuna s-a oprit, efectele ei se simt încă. În total, aproximativ 150 de râuri sunt în pericol să iasă din matcă sau au făcut-o deja. Clădiri şi drumuri inundate cu oameni blocaţi în maşini sau în case. În Pennsylvania, pompierii au intervenit cu o placă de surf pentru a salva un bărbat care se refugiase într-un copac. 

Sute de localităţi sub ape în SUA

"Apa era rece, în mod evident. Noi avem costume speciale care ne protejează, nu suntem aşa afectaţi, şi tot am simţit că este rece", spune Robert McLaughlin, pompier. La mulţi alţi sinistraţi, poliţiştii şi pompierii au ajuns doar cu bărci. "Locuiesc aici de aproape 30 de ani. Nu cred că am văzut niciodată apa să aibă un nivel atât de mare şi o forţă atât de mare", povesteşte un localnic.

Aproape 80.000 de locuinţe nu au curent electric în trei state. Asta după ce o furtună puternică la mijlocul săptămânii a adus tornade şi ninsori şi a lăsat o jumătate de milion de oameni în întuneric. Mulţi dintre localnici spun că nu mai suportă necazurile care se abat asupra lor. 

Pe acelaşi subiect

"Treceam prin asta o dată la câţiva ani. Acum se întâmplă o dată la câteva luni. Am fost inundaţi în decembrie, chiriaşii au fost evacuaţi. Acum trebuie să o luăm de la capăt. E nebunie, parcă e Zona Crepusculară!", se vaită un localnic. 

În New Jersey, guvernatorul a decretat stare de urgenţă înaintea furtunii. Chiar şi aşa, mulţi oameni au decis să ignore avertismentele. "Este mult mai uşor când le spui oamenilor că o să cadă 30 de centimetri de zăpadă sau că vine o tornadă. Oamenii înţeleg. Dacă le spui că o să plouă puternic şi ar putea fi inundaţii, oamenii cred că se pot descurca cu asta, din cine ştie ce motiv", a declarat Phil Murphy, guvernator New Jersey.

Turnul Brooklyn, un zgârie nori cu 90 de etaje, afectat de vântul puternic

În New York, Turnul Brooklyn, un zgârie nori cu 90 de etaje a fost filmat cum începe să se clatine puternic din cauza rafalelor de vânt, care s-au apropiat de 100 de kilometri pe oră.

Din cauza vremii, peste 15.000 de zboruri au fost întârziate, iar 1.300 au fost anulate în ultimele zile. Şi circulaţia trenurilor a fost afectată. În California, o avalanşă a ucis un om şi a rănit un altul. Zeci de schiori au sărit imediat în ajutorul celor îngropaţi de zăpadă. 

"Am avut noroc că a întârziat autobuzul, altfel aş fi fost prinsă de avalanşă. Am văzut totul când urcam cu telescaunul. Apoi, ni s-a cerut tuturor să ajutăm, să sondăm zăpada", spune Jen Winklepleck, schioare.

În zilele următoare, furtuna se va muta pe coasta de vest şi va aduce noi precipitaţii în zonele deja inundate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "Treceam prin asta o dată la câţiva ani. Acum se întâmplă la câteva luni". Vreme extremă în SUA: oamenii, sub teroarea apelor