Antena Meniu Search
x

Trei colegi de clasa ai lui Djohar Tarnaev au fost arestati

Politistii americani au arestat inca trei suspecti in cazul atentatelor din Boston. Sunt colegi colegi de clasa ai lui Djohar Tarnaev, suspectul care a supravietuit "vanatorii" agentilor FBI

Vezi și

Judecatorii i-au arestat deja preventiv, pentru ca ar fi ascuns mai multe probe in acest caz.

Azmat Tajeiacov si Dias Cadurbaiev, doi dintre colegii de clasa ai lui Djohar Tarnaev, sunt acuzati de obstructionarea justitiei.

Acestia ar fi distrus sau ascuns mai multe obiecte ale lui Djohar, printre care un ghiozdan cu artificii si un laptop. Cu o luna inainte de atentatele teroriste, Djohar le-ar fi marturisit celor doi ca stie cum sa faca o bomba, potrivit unor surse din ancheta. Mai mult decat atat, dupa ce FBI-ul a publicat fotografiile suspectilor, Dias i-ar fi dat un mesaj lui Djohar in care ii spunea ca seamana foarte mult cu unul dintre barbatii din poze. Tanarul cecen i-a replicat ca n-ar mai trebui sa-i dea mesaje.

"Clientul meu, Azamat Tazhayakov, se simte oribil si a fost socat sa auda ca un cunoscut de-al sau de la Universitatea din Massachusetts, Darmouth, a fost implicat in atacurile cu bomba de la maratonul din Boston", a declarat Harlan Protass, avocatul lui Azamat Tazhayakov.

Si Dias, prin vocea avocatului sau, s-a declarat socat de faptul ca Djohar ar fi implicat in atentatele teroriste din Boston. "Este la fel de socat si de ingrozit de violentele din Boston ca restul comunitatii. Nu a stiut ca acest individ a fost implicat in atacurile cu bomba".

Pe langa Azmat si Dias, agentii FBI l-au arestat si pe americanul Robel Phillipos, un alt coleg de clasa de-al lui Djohar. Acesta e acuzat ca a dat declaratii mincinoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Trei colegi de clasa ai lui Djohar Tarnaev au fost arestati