Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trei morţi şi 15 răniţi după ce un bărbat a înjunghiat mai mulţi oameni într-un supermarket din Shanghai. Cum şi-a explicat atacul

Trei persoane au murit și alte 15 au fost rănite după ce un bărbat s-a dezlănțuit, luni seară, înjunghiind mai mulţi oameni în interiorul supermarketului Walmart din Shanghai.

de Redactia Observator

la 01.10.2024 , 10:17

Trei morţi şi 15 răniţi după ce un bărbat a înjunghiat mai mulţi oameni într-un supermarket din Shanghai. Cum şi-a explicat atacul Trei morţi şi 15 răniţi după ce un bărbat a înjunghiat mai mulţi oameni într-un supermarket din Shanghai. Cum şi-a explicat atacul - Shutterstock

Poliția chineză a declarat că a arestat la fața locului un bărbat în vârstă de 37 de ani, pe nume Lin, adăugând că acesta venise în Shanghai pentru „a-și descărca furia din cauza unui conflict economic personal”, conform BBC. Investigaţiile continuă.

Incidentul a avut loc într-un centru comercial din Songjiang, un cartier dens populat din sud-vestul orașului, în care se află și mai multe universități. Poliția a declarat că cele trei persoane care au murit au cedat rănilor la spital. Celelalte „nu au suferit răni care să le pună viața în pericol” și nu sunt considerate a fi în pericol.

Ce spun martorii

Articolul continuă după reclamă

„Era sânge peste tot”, a declarat un martor ocular. Dl Shi, care conduce un magazin de bijuterii la parterul Ludu International Commercial Plaza, a declarat că zeci de pompieri și ofițeri cu arme și tactici speciale (SWAT) au intrat în mall și au cerut oamenilor să evacueze: „Nu știam ce se întâmplă, dar dintr-o dată, am văzut oameni alergând panicaţi”, a spus el. „Nimeni nu experimentase vreodată așa ceva, iar noi nu eram pregătiți mental pentru așa ceva... Acest tip de incident întâmplător este terifiant și tulburător”, a spus el, adăugând că a «scăpat la limită» de moarte.

Pe acelaşi subiect

Discuțiile despre incident par să fi fost cenzurate pe rețelele sociale chineze. Supermarketul a fost deschis marți, dar cu măsuri de securitate suplimentare. Armele de foc sunt interzise în China, însă în ultimele luni țara a înregistrat o serie de atacuri cu cuțitul.

Luna trecută, un elev japonez în vârstă de 10 ani a murit la o zi după ce a fost înjunghiat în apropierea școlii sale din sudul Chinei.

În luna iunie a acestui an, patru profesori universitari americani au fost înjunghiați într-un parc public din orașul Jilin din nord-estul țării. În mai, un bărbat a înjunghiat mortal două persoane și a rănit alte 21 într-un spital din provincia sudică Yunnan.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Ştiri externe » Trei morţi şi 15 răniţi după ce un bărbat a înjunghiat mai mulţi oameni într-un supermarket din Shanghai. Cum şi-a explicat atacul