Antena Meniu Search
x

Sângerosul festival de la Pamplona: trei oameni au fost împunşi de tauri, iar animalele au fost ucise la final, în arenă

Şase oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost răniţi în timpul cursei de tauri din oraşul spaniol Pamplona.

de Antonia Roşu

la 11.07.2022, 13:03

Trei oameni luaţi în coarne de tauri şi alţi trei răniţi la Festivalul de la Pamplona
Trei oameni luaţi în coarne de tauri şi alţi trei răniţi la Festivalul de la Pamplona - Profi Media

Un reprezentant al Crucii Roşii a declarat pentru televiziunea naţională spaniolă că trei oameni au fost împunşi de tauri şi au ajuns la spital, relatează Daily Mirror. Cursa în care oamenii se fereau de cei şase tauri pe străzile din oraş a durat nu mai mult de trei minute, iar la finalul "spectacolulului", animalele au fost ucise.

Imaginile difuzate de către televiziunea spaniolă îl surprind pe unul dintre bărbaţi cum este izbit de taur, de nenumărate ori, de un gard din lemn. Un alt bărbat este surprins cum a fost împuns în picior. Alţi trei răniţi au primit îngrijiri din partea medicilor pentru loviturile suferite în timp ce încercau să fugă din calea taurilor.

Sărbătoare sângeroasă la Pamplona

Cursele implică ademenirea unor tauri pe străzile orașului, pentru a fugări oamenii, iar apoi uciderea lor în arenă. De fiecare dată, orașul devine un adevărat ring de luptă, în care căutătorii de senzații tari trebuie să se ferească din calea animalelor înfuriate.

Oamenii care participă şi se feresc de tauri poartă denumirea de „mozo”. Aceştia poartă haine albe şi o eşarfă roşie, în onoarea Sfântului Fermin căruia îi este închinată sărbătoarea. Culoarea albă semnifică statutul de sfânt, iar cea roşie faptul că a rămas în istoria Spaniei ca fiind martir. Anual aproape un milion de oameni participă la acest eveniment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Sângerosul festival de la Pamplona: trei oameni au fost împunşi de tauri, iar animalele au fost ucise la final, în arenă