Antena Meniu Search
x

Un polițist din Colorado i-a rupt mâna unei bătrâne de 73 de ani, cu demență, în timpul arestării

O femeie de 73 de ani, care suferă de demenţă, a fost trântită la pământ şi încătuşată de un poliţist american. Motivul? Plecase dintr-un magazin fără să plătească. Incidentul a avut loc anul trecut, însă imaginile arestării au fost făcute publice abia acum. Cazul a stârnit un val de furie peste Ocean. Poliţistul a fost dat în judecată de familia femeii. 

de Redactia Observator

la 28.04.2021, 11:06

Momentul în care bătrâna este pusă la pământ, iar polițistul îi pune cătușele
Momentul în care bătrâna este pusă la pământ, iar polițistul îi pune cătușele - Captură video
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Pentru că femeia uitase să plătească produsele în valoare de 14 dolari, poliţistul a decis să acţioneze în forţă. În urma intervenţiei, bătrâna s-a ales cu un braţ dislocat. Chiar şi aşa, aceasta a fost ţinută încătuşată ore întregi, fără îngrijire medicală.

Karen Garner, în vârstă de 73 de ani, a fost arestată pe 26 iunie 2020, fiind acuzată că a furat produse în valoare de 13,88 dolari, scrie The Guardian

Înregistrarea cu modul brutal în care bătrâna a fost arestată au fost făcute publice abia după un an. 

În imagini se observă cum polițistul o impinge pe femeie, o trântește la pământ și o încătușează. Bătrâna, confuză și speriată, striga: „Merg acasă”. În urma bruscării, Karen s-a ales cu o fractură, o entorsă și un umăr dislocat. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ofițerii responsabili pentru acest incident au fost dați în judecată de familia victimei. Printre plângeri, se menționează și că oamenii legii „puțină sau chiar nicio instruire cu privire la interacțiunea cu persoanele cu dizabilități sau boli mintale”.

Departamentul de poliție din orașul Loveland își desfășoară, de asemenea, propria anchetă. "Ancheta va include o examinare a acțiunilor tuturor ofițerilor care ar fi putut fi implicați", se arată în declarația poliției Loveland.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un polițist din Colorado i-a rupt mâna unei bătrâne de 73 de ani, cu demență, în timpul arestării