Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Trump, primul discurs după tentativa de asasinat. A acceptat oficial nominalizarea republicană pentru funcţia de preşedinte: "Voi aduce înapoi visul american"

Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. Donald Trump a avut aseară prima apariţie publică după ce a fost victima unei tentative de asasinat în Pennsylvania. Cu urechea bandajată, fostul lider de la Casa Albă a acceptat nominalizarea partidului republican pentru funcţia de preşedinte sub ochii copiilor şi a soţiei sale.

de Redactia Observator

la 19.07.2024 , 09:21

"Peste patru luni, vom avea o victorie incredibilă şi vom începe cei mai buni patru ani din istoria ţării noastre", a spus Trump.

Ultima zi a convenţiei republicane s-a încheiat cu mult aşteptatul discurs al lui Trump. După ce le-a mulţumit tuturor celor prezenţi, adversarul lui Biden a vorbit şi despre tentativa de asasinat.

Trump a vorbit despre tentativa de asasinat

Vezi și

"Dacă nu mi-aş fi mişcat capul în acel ultim moment, glonţul asasinului ar fi lovit perfect ţinta sa şi nu aş fi fost aici în această seară. Nu am fi fost împreună. Nu ar fi trebuit să fiu aici în seara asta, nu ar fi trebuit să fiu aici", a spus Donald Trump, fostul lider american.

Pe acelaşi subiect

Trump a adus un omagiu inclusiv bărbatului care şi-a pierdut viaţa la mitingul din Pennsylvania. Corey Comperatore, bărbatul ucis în timpul atacului, avea 50 de ani şi a un fost șef al pompierilor. Candidatul republican a vorbit inclusiv despre războaiele din Ucraina şi Israel.

"Voi pune capăt fiecărei crize internaţionale pe care curenta administraţie a creat-o, inclusiv războiul oribil cu Rusia şi Ucraina care nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă eram preşedinte. Şi războiul cauzat de atacul asupra Israelului care nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă eram preşedinte", a continuat  Donald Trump.

Cu puţin timp înainte de mult-aşteptatul discurs al lui Donald Trump şi-a făcut apariţia şi soţia sa. Este una dintre puţinele apariţii ale Melaniei Trump de când fostul preşedinte american şi-a anunţat candidatura.

Printre cei care au vorbit aseară s-a aflat şi Hulk Hogan, un wrestler american, care şi-a rupt tricoul cu care era îmbrăcat în timp ce vorbea.

"Au încercat să omoare preşedintele Statelor Unite. A fost destul. Am spus "lăsaţi mania Trump să se manifeste sălbatic, fraţilor", a spus Hulk Hogan.

Între timp, actualul preşedinte american, Joe Biden, se reface după ce a aflat că suferă de Covid. Numeroase surse din Statele Unite susţin că democratul s-ar putea retrage din cursa pentru Casa Albă în acest weekend, iar Washington Post scrie Barack Obama ar fi afirmat în cercul său de apropiați că Biden ar trebui ia în considerare în mod serios această variantă.

Biden, atacat de Trump în primul său miting după tentativa de asasinat

”Dacă aţi lua zece dintre cei mai răi preşedinţi din istoria Statelor Unite, gândiţi-vă, cei mai răi zece, i-aţi aduna, ei nu ar fi provocat răul pe care Biden l-a făcut. Voi folosi acest termen doar o dată, Biden, nu voi mai folosi numele, doar o dată”, a declarat Trump.

“Dacă democraţii vor să unifice ţara, ar trebui să renunţe la aceste vânători de vrăjitoare partizane, care se desfăşoară de aproximativ opt ani, şi ar trebui să facă asta fără întârziere şi ar trebui să permită desfăşurarea unor alegeri demne de poporul nostru. Le vom câştiga oricum”, a afirmat el.

El a adăugat că Partidul Democrat ”ar trebui să înceteze imediat să înarmeze sistemul de justiţie şi să îşi eticheteze oponentul politic ca un inamic al democraţiei”. El a menţionat şi citaţiile pe care membri ai familiei sale le primesc de la Congres. CNN notează că Trump a făcut afirmaţii înşelătoare conform cărora, sub administraţia sa, Statele Unite vor fora pentru petrol şi ”făcând asta, vom duce la o scădere pe scară largă a preţului”, scrie News.ro.

De asemenea, el a afirmat că în timpul mandatului său nu exista inflaţie, punând în contrast administraţia sa cu cea a preşedintelui Joe Biden, ai cărei primi ani au fost marcaţi de inflaţie record.

”Nu am avut inflaţie”, a susţinut Trump în discursul său. CNN arată însă că inflaţia era scăzută, dar nu inexistentă.

Donald Trump promite să readucă visul american: „indiferent dacă m-ați susținut în trecut sau nu, sper că mă veți susține în viitor, pentru că voi readuce visul american”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Trump, primul discurs după tentativa de asasinat. A acceptat oficial nominalizarea republicană pentru funcţia de preşedinte: "Voi aduce înapoi visul american"