Antena Meniu Search
x

Trupul mumificat al unui tată, găsit în casă, la un an de la moarte, în Anglia. Un copac începuse să crească prin capota maşinii

Trupul „mumificat” al unui tată care locuia singur a fost găsit lângă canapeaua sa, în propria casă. Descoperirea a fost făcută după ce vecinii au început să îşi pună semne de întrebare şi să îşi facă griji în privinţa lui: o pasăre fusese văzută blocată în interiorul locuinţei, iar un copac începuse să crească prin capota maşinii care zăcea abandonată în curtea din faţă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.08.2021, 21:41

Un copac începuse să crească prin capota maşinii
Trupul mumificat al unui tată, găsit în casă, la un an de la moarte, în Anglia - Yorkshire Live

Vecina bărbatului, Pauline Blake, în vârstă de 76 de ani, a simţit că ceva nu este în regulă şi a mers să îl verifice. A bătut la uşa lui John Noble pentru a-i vorbi, dar nimeni nu a răspuns. Câteva zile mai târziu, femeia a hotărât să sune la urgenţe pentru a raporta îngrijorarea care o măcina, iar 15 minute mai târziu un echipaj de poliţie şi-a făcut apariţia la casa din Huddersfield. După ce au spart uşa şi au pornit în căutare, ofiţerii au găsit rămăşiţele pe canapea, în sufragerie. În urma anchetei s-a descoperit că bărbatul, tată a patru copii, murise de mai bine de un an, iar trupul neînsufleţit se afla în stare de „mumificare”.

Potrivit The Sun, Pauline Blake a mărturisit că se temea de ce e mai rău după ce a zărit pasărea blocată în casă şi nicio mişcare a vecinului său. A menţionat că, deşi îl văzuse rar în cei 9 ani de când trăia în apropiere, nu ar fi avut motive să nu răspundă la uşă.

„A trecut ceva timp până când l-au găsit pe domnul Noble, deoarece în casa lui era foarte multă dezordine. Nu i-am vorbit niciodată şi nu l-am văzut decât de trei ori. Pur şi simplu nu ieşea din casa lui, asta fusese alegerea sa. Uneori îl auzeam tuşind, dar e cam singurul sunet pe care l-am auzit vreodată din acea casă” a povestit femeia.

Fiii domnului Noble îi curăţaseră recent curtea şi luaseră gunoiul din interiorul casei, a adăugat vecina. Bărbatul a fost găsit în aprilie, după ce nu mai fusese văzut de aproximativ 18 luni, potrivit Mirror.

Pe acelaşi subiect

Uşa din faţa casei sale fusese blocată de un stâlp mare care forma o baricată improvizată. Intrând înuntru, ofiţerii au fost loviţi de un puternic miros de putrefacţie. După ce şi-au făcut loc printre gunoaie, unul dintre poliţişti l-a găsit pe Noble.

„John era într-o stare pe care nici nu o pot descrie altfel decât ca mumificare. Am efectuat o căutare la nivelul proprietăţii, găsind diferite camere pline cu alimente, sticle de băutură şi casete video. La uşa din faţă pusese un stâlp din lemn pentru a bloca accesul. Erau grămezi de scrisori şi plicuri din 2020. Mâncarea era din 2019 şi 2020, ceeace ne-a făcut să înţelegem că era decedat de ceva timp” a spus ofiţerul.

Bărbatul se izolase complet după divorţul de soţie, în urmă cu 30 de ani

Fratele celui decedat, pe nume Roy, a participat în anchetă, la scurt timp după găsirea cadavrului, declarând că îl văzuse pe John în urmă cu un an şi că nu răspundea nimănui la uşă. Roy a menţionat că ei comunicau prin cutia poştală şi că avea probleme cu tinerii de prin zonă care adesea îi spărgeau ferestrele şi se chinuia mai mereu să le acopere. Tot el a dezvăluit faptul că avusese o căsnicie încheiată în urmă cu 30 de ani, după care s-a izolat complet.

Într-o declarație, Gary, fiul domnului Noble, a spus că este înstrăinat de tatăl său: "Nu l-am mai văzut de 29 de ani. Tatăl meu a împins oamenii deoparte, din păcate, din cauza băuturii sale și a problemelor de sănătate mintală". A menţionat de asemenea că bărbatul, fost muncitor, nu mai lucrase de mulți ani.

„Nu pot oferi multe informații despre tatăl meu, deoarece nu am avut niciun contact în ultimii 29 de ani. Mama și tatăl meu s-au despărțit în urmă cu peste 30 de ani și când s-au despărțit pentru prima dată, am încercat să mențin o relație cu el, dar tot ce a făcut a fost să mă alunge, aşa că nu am avut o relaţie. Ce am învățat de la moartea tatălui meu este că era un recluz. Nu a văzut niciodată cu adevărat pe nimeni și nu a avut prieteni. Vecinii au încercat să-l ajute, dar i-a refuzat şi pe ei. Nu vorbea cu nimeni, în afară de şoferul de livrare de la Sainsbury. Era băutor şi fumător înărit şi avea o dietă foarte defectuoasă din ceea ce am putut vedea când m-am dus să-i curăţ casa. Pereţii erau pătaţi de galben şi erau sute de pachete de ţigări goale. L-aș descrie ca trăind în sărăcie și ca fiind pustiit. Tatăl meu nu a avut niciun contact cu cineva pe care să cunosc și nu știu să existe vreo persoană care să aibă informaţii despre viaţa lui”, a adăugat acesta.

„Domnul Noble are o lungă istorie de dificultăți de sănătate mintală care datează din anii 1970. Cu toate acestea, el nu pare să fi luat vreun medicament în ultimii aproximativ 20 de ani" a declarat şi medicul său de familie, într-un raport post morten.

Din cauza stării avansate de descompunere, legistul Martin Fleming nu a putut stabili cauza decesului. ”Din păcate, după despărţirea de soţia sa, în urmă cu aproximativ 30 de ani, John a devenit un pustiit, evitându-şi familia, prietenii, vecinii sau orice alt ajutor posibil din partea medicilor şi serviciilor sociale. Am înţeles că era extrem de neobişnuit ca vecinii să îl vadă, deoarece îşi părăsea casa extrem, dar extrem de rar. Există dovezi clare că John nu se îngrijea de sine. Este un caz atât de trist. Este clar că avea nevoie de ajutor. Este clar că se neglija, dar rămâne un fapt necunoscut dacă această neglijenţă a cauzat sau a contribuit la moartea sa”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Trupul mumificat al unui tată, găsit în casă, la un an de la moarte, în Anglia. Un copac începuse să crească prin capota maşinii