Antena Meniu Search
x

Alertă la Paris: Turnul Eiffel a fost evacuat, după ce un bărbat înarmat a încercat să forţeze unul dintre controalele de securitate

Un bărbat care avea asupra sa o armă albă a fost arestat în timp ce încerca să forţeze unul dintre controalele de securitate la Turnul Eiffel, sâmbătă seara, către ora locală 23.30 (duminică, 0.30, ora României), şi a strigat ”Allah Akbar”, potrivit unor surse concordante citate de AFP.

- sport-english.com

Un bărbat care avea asupra sa o armă albă a fost arestat în timp ce încerca să forţeze unul dintre controalele de securitate la Turnul Eiffel, sâmbătă seara, către ora locală 23.30 (duminică, 0.30, ora României), şi a strigat ”Allah Akbar”, potrivit unor surse concordante citate de AFP.

Nu au existat victime, iar pista teroristă este, pentru moment, îndepărtată.

”Parchetul Parisului a deschis o anchetă în flagrant încredinţată celui de-al 3-lea District al Poliţiei Judiciare, pentru apologia terorismului şi tentativă de omucidere voluntară”, a precizat o sursă judiciară.

”Un bărbat a trecut de primul portic împingând un agent de securitate cu umărul. El a scos apoi un cuţit şi a strigat «Allah Akbar»”, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Pe acelaşi subiect

”Militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle i-au ordonat atunci să lase cuţitul jos. El l-a depus fără să opună rezistenţă şi a fost imediat reţinut”, a continuat sursa citată.

”Este vorba despre profilul cuiva care are antecedente psihiatrice şi care a ieşit de la o secţie de psihiatrie la sfârşitul lui iulie”, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Potrivit primelor elemente, este vorba despre un francez, năsut în august 1998, în Mauritania.

Bărbatul, aparent singur, a fost ”foarte rapid imobilizat şi arestat”, fără ca motivele sau circumstanţele tentativei sale să fie cunoscute, se precizează în comunicat. Nicio persoană nu a fost rănită.

Turnul Eiffel, care arbora culorile PSG în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a saluta venirea lui Neymar, primeşte vizitatori până la miezul nopţii în orice zi a anului şi îşi închide porţile la ora locală 0.45 (1.45, ora României).

”Forţele de poliţie prezente la faţa locului au procedat la o verificare completă a sitului şi au cerut evacuarea lui către ora (locală) 0.30 (1.30,ora României)”, cu un sfert de oră înainte de închiderea obişnuită, se arată în comunicat.

SETE îşi exprimă satisfacţia faţă de faptul că ”procedurile de închidere a monumentului au fost perfect aplicate la sol şila etaj”. Numărul vizitatorilor care se aflau la turn la momentul incidentului nu a fost comunicat.

Începând din ianuarie 2015, Franţa este vizată de violenţe jihadiste, iar un val de atentate s-a soldat în total cu 239 de morţi, ultimele vizând mai ales forţele de ordine.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Alertă la Paris: Turnul Eiffel a fost evacuat, după ce un bărbat înarmat a încercat să forţeze unul dintre controalele de securitate