Antena Meniu Search
x

Tunisia a primit 1,5 milioane de doze de vaccin din partea Italiei. Jumătate din populaţia ţării ar putea fi vaccinată până în octombrie

Tunisia se confruntă cu o creştere alarmantă a cazurilor de covid, după răspândirea rapidă a tulpinei Delta, care a provocat al patrulea val al pandemiei, la nivelul ţării.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 02.08.2021, 08:48

Tunisia primeşte ajutorul Italiei, împotriva pandemiei
Tunisia primeşte ajutorul Italiei, împotriva pandemiei - Profimedia

Administraţia Prezidenţială din Tunisia a anunţat că Italia va oferi 1,5 milioane de doze de vaccinuri pentru a veni în sprijinul populaţiei, transmite Le Figaro. Preşedintele tunisian, Kais Saied, a preluat personal transportul venit din italia şi a criticat fostul guvern pentru proasta gestionare a epidemiei de coronavirus."A trecut mai bine de un an fără niciun rezultat. Oamenii sunt în continuare spitalizaţi şi mor zilnic cu sutele. Între timp, virusul se răspândeşte cu rapiditate", a spus şful statului.

Mai multe ţări vin în sprijinul tunisienilor

Confruntată cu răspândirea variantei Delta şi cu lipsa de oxigen din spitale, Tunisia se află în prezent într-o situaţie critică. Cu un total de peste 12 milioane de locuitori, ţara nord-africană înregistrează în prezent una dintre cele mai grave rate de deces din lume, cu aproape 20.000 de victime provocate de coronavirus. În încercarea de a evita un dezastru în sistemul de sănătate, donaţiile de vaccinuri vin din mai multe părţi ale lumii, către Tunisia.

Vineri, ţara a primit 1 milion de doze de vaccin Moderna din partea Statelor Unite. În urma acestor donaţii, oficialii din sănătate speră să poată vaccina aproximativ 50% din populaţia ţării până la jumătatea lunii octombrie.  Kais Saied a anunțat miercuri seara înființarea unei unități de criză pentru gestionarea pandemiei Covid-19, supravegheată de un ofițer militar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Tunisia a primit 1,5 milioane de doze de vaccin din partea Italiei. Jumătate din populaţia ţării ar putea fi vaccinată până în octombrie