Antena Meniu Search
x

Foto Turcia a anunţat că a "neutralizat" aproape 4.000 de "terorişti" în 2022. Vrea să prevină crearea unui "coridor terorist"

Ministrul apărării turc, Hulusi Akar, a declarat că ţara sa a "neutralizat" în total 3.982 de "terorişti" în operaţiuni militare din interiorul graniţelor sale, precum şi în Siria şi Irak, a transmis EFE, citat de Agerpres. Akar a anunţat, în conferinţa în care a prezentat bilanţul anului 2022, şi că au fost efectuate peste 500 de operaţiuni militare, timp în care au fost confiscate mii de arme. 

de Redactia Observator

la 25.12.2022, 15:28

Turcia anunţă că a "neutralizat" aproape 4.000 de "terorişti" în 2022
Turcia anunţă că a "neutralizat" aproape 4.000 de "terorişti" în 2022 - Profimedia Images

Akar a anunţat că au fost efectuate 553 de operaţiuni militare în timpul cărora au fost confiscate 2.800 de arme şi au fost distruse 4.000 de peşteri folosite ca adăposturi de către grupurile considerate teroriste de către Ankara.

Oficialul turc a dat asigurări că incursiunile în nordul Irakului şi Siriei, împotriva grupărilor şi miliţiilor kurde, au respectat dreptul internaţional şi suveranitatea celor două ţări, în ciuda faptului că ambele au protestat împotriva acestor operaţiuni, şi a insistat că au fost atacate doar obiective "teroriste".

Turcia vrea doar să prevină crearea unui "coridor terorist"

Turcia susţine că aceste incursiuni urmăresc doar să prevină crearea unui "coridor terorist" la graniţa sa de sud.

Pe acelaşi subiect

"Turcia a luat şi va lua toate măsurile necesare la locul şi la momentul potrivit pentru securitatea naţiunii noastre nobile", a spus ministrul, într-o conferinţă de presă de sfârşit de an în care a făcut un bilanţ al activităţilor efectuate în 2022 de ministerul pe care îl conduce.

Akar a calificat drept "calomnie" acuzaţia de folosire a armelor chimice împotriva grupărilor kurde, formulată de PKK, gherilă kurdă activă în Turcia.

Preşedinta Colegiului Medicilor din Turcia (TTB), Sebnem Korur Fincanci, este judecată pentru că a cerut să se investigheze presupusa utilizare de către armata turcă a unui gaz toxic împotriva PKK, considerată grupare teroristă inclusiv de Uniunea Europeană şi de SUA. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Turcia a anunţat că a "neutralizat" aproape 4.000 de "terorişti" în 2022. Vrea să prevină crearea unui "coridor terorist"