Antena Meniu Search
x

Video Turcia, asaltată de revoltă, durere şi neputinţă. Erdogan promite că statul va plăti chiria timp de un an pentru toţi cei care au rămas pe drumuri

Revoltă, durere şi neputinţă în Turcia şi Siria. Bilanţul morţilor a trecut de 24.000, iar fiecare salvare devine un adevărat miracol. Ca să domolească furia oamenilor, preşedintele Erdogan le-a promis turcilor rămaşi pe drumuri că Guvernul le va plăti chiria timp de un an.

de Redactia Observator

la 11.02.2023, 14:33

Vezi și

Viaţa triumfă din nou, sfidând orice raţiune. În bezna care s-a lăsat peste oraşul Adyiaman, sub un munte greu de beton, salvatorii au găsit un copil. 

Dintr-o ambulanţă, o femeie salută mulţimea şi râde. Înăuntru e fiul ei, scos din ghearele morţii. Dar, în oraşele transformate de cutremur în cimitire, mai răzbat puţine speranţe.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Dumnezeule, cum arată locul ăsta. Este intrarea în Kahramanmaras. Totul, totul în jurul meu dărâmat. Nicio clădire rămasă în picioare. 

Acum şase zile, în acest oraş trăiau peste 400.000 de oameni. Numele oraşului "Kahra-Man-maraş" înseamnă "erou". Eroi sunt toţi cei care se luptă să mai salveze ceva, în timp ce pământul le tot fuge de sub picioare. 

Pe acelaşi subiect

Ruga blândă le alină momentele în care simt că nu mai pot

Ruga blândă le alină momentele în care simt că nu mai pot. Iar atunci, mai pot puţin. În multe oraşe, sute de trupuri sunt întinse direct pe străzi. Numărul morţilor e, pur şi simplu, copleşitor.

Iar durerea supravieţuitorilor se transformă în revoltă faţă de guvernul lui Erdogan. "Mi-aş fi dorit să fi murit eu şi copiii mei să trăiască", strigă o femeie.

Pentru a mai stinge din furie, preşedintele a promis că statul va plăti chiria timp de un an pentru toţi cei care au rămas pe drumuri. Siria a încremenit în neputinţă. În mai multe zone, salvatorii de la Căştile Albe au oprit căutările. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Turcia, asaltată de revoltă, durere şi neputinţă. Erdogan promite că statul va plăti chiria timp de un an pentru toţi cei care au rămas pe drumuri