Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Turistă româncă, ucisă de un rechin în Egipt. Decizie radicală a autorităţilor, după ce o altă femeie a fost atacată mortal în apropiere

Două surse au declarat pentru Reuters că trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin. Acesta provocase moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani, motiv pentru care autorităţile au emis un ordin de închidere a mai multor plaje de la Marea Roşie.

de Redactia Observator

la 03.07.2022 , 17:59

Turistă româncă, ucisă de un rechin în Egipt
Turistă româncă, ucisă de un rechin în Egipt - Profimedia (scop ilustrativ)

Românca este a doua persoană ucisă în urma unui atac al unui rechin în Marea Roșie din Egipt. Atacurile au avut loc la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului, potrivit Mediafax. Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei orașului Sahl Hasheesh, potrivit surselor citate.

Decizie luată în Egipt după atacurile rechinului. O turistă româncă a murit

Ministerul a precizat în comunicatul său că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice care au stat la baza acestora. De asemenea, instituția a menționat că guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona din jurul atacurilor.

Articolul continuă după reclamă

Prima victimă a fost transferată la un spital privat local, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul Direcției pentru afaceri sanitare de la Marea Roșie. Acesta a adăugat că s-a încercat resuscitarea acesteia, dar a murit din cauza rănilor. O sursă de securitate a mai adăugat că femeia austriacă locuia în Egipt de cinci ani, alături de soțul ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Turistă româncă, ucisă de un rechin în Egipt. Decizie radicală a autorităţilor, după ce o altă femeie a fost atacată mortal în apropiere