Antena Meniu Search
x

Turişti români în Mexic, întorşi din drum din cauza zidului controversat al lui Trump

Românii cad la mijloc în problema imigranţilor care trec ilegal graniţa dintre Mexic şi Statele Unite. Asta după ce mai mulţi conaţionali au fost prinşi de patrulele americane încercând să traverseze ilegal frontiera.

Vezi și

Românii cad la mijloc în problema imigranţilor care trec ilegal graniţa dintre Mexic şi Statele Unite. Asta după ce mai mulţi conaţionali au fost prinşi de patrulele americane încercând să traverseze ilegal frontiera. La rândul lor, autorităţile mexicane au sporit controalele pentru turiştii români care le vizitează ţara. Iar grupuri întregi sunt întoarse din drum, fără explicaţii. Au păţit-o şi câţiva tineri din Arad şi Constanţa pentru care o vacanţă în Mexic s-a transformat într-un coşmar pe aeroport.

Imigranţii români au fost prinşi chiar în locul unde Donald Trump intenţionează să ridice zidul de la graniţa sudică a Statelor Unite. Un proiect controversat, pentru care preşedintele american este pregătit să declare starea de urgenţă naţională. În acest război, victime colaterale sunt şi turiştii români care vor să viziteze Mexicul. 

Autorităţile mexicane au înăsprit controalele pentru romanii care merg în vacanţă In Mexic.  Se cer mai multe documente, inclusiv contractele de munca din Romania, in unele cazuri. În ultima săptămână, cel puţin 30 de români, care îşi plătiseră vacanţe în Mexic, au fost întorşi din drum, unii fara nicio explicatie

La fel au păţit şi anul trecut alţi 15 turişti români, opriţi pe aeroportul din Belgia, de unde ar fi trebuit să zboare spre Mexic. 

Paul Boeriu, turist: Am fost întrebaţi dacă avem toate actele necesare, dacă avem foile cu dovada cazarii, ne-au luat foile, s-au intors si ne-au spus ca nu este posibila imbarcarea.

Iar astfel de situaţii pot apărea oricând, atrag atenţia autorităţile din turism.   

Nicolae Demetriade, preşedintele ANAT: Intrarea în Mexic nu mai este doar o formalitate. Daca nu poate sa justifice in fata autoritatilor ca e venit pt turism, ca are bani pt calatorie. Poate fi refuzata intrarea daca se intampla ceva sa fie neregula.

Teodor Călimănescu, director agenţie de turism: Daca esti turist si le demonstrezi ca ai cazare, de regula nu sunt probleme. Cand nu ai unul din documentele astea, apar intrebarile

Pe site-ul oficial, Ministerul Afacerilor Externe prezintă Mexicul drept o destinaţie cu factori de risc şi le recomandă românilor să evite deplasările care nu sunt necesare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Turişti români în Mexic, întorşi din drum din cauza zidului controversat al lui Trump