Antena Meniu Search
x

Ucraina a finalizat completarea chestionarul pentru aderarea la UE. Oficial ucrainean: "Ne aşteptăm ca recomandarea să fie pozitivă"

Ucraina a finalizat completarea chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar Comisia va trebui să emită o recomandare cu privire la respectarea criteriilor de aderare. "Ne aşteptăm ca recomandarea să fie pozitivă”, a declarat un reprezentant al Biroului Preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit The Guardian, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 18.04.2022, 09:10

Ucraina a finalizat completarea chestionarul pentru aderarea la UE. Oficial ucrainean: "Ne aşteptăm ca recomandarea să fie pozitivă"

"Astăzi, pot spune că documentul a fost completat de partea ucraineană", a declarat, duminică seară, Igor Zhovkva, directorul adjunct al Biroului Preşedintelui Volodimir Zelensk, pentru televiziunea publică ucraineană, referindu-se la chestionarul pentru aderarea la UE.  Comisia Europeană va trebui să emită o recomandare cu privire la respectarea de către Ucraina a criteriilor de aderare necesare, a adăugat el. "Ne aşteptăm ca recomandarea ... să fie pozitivă, iar apoi mingea va fi de partea statelor membre ale UE", a adăugat oficialul ucrainean.   

Zhovkva a precizat că Ucraina se aşteaptă să dobândească statutul de ţară candidată la aderarea la UE în luna iunie, în timpul unei reuniuni programate a Consiliului European. Consiliul European urmează să se reunească pe 23-24 iunie, potrivit programului Consiliului de pe site-ul său. "În continuare, va trebui să începem negocierile de aderare. Iar după ce vom purta aceste discuţii, putem vorbi deja despre aderarea deplină a Ucrainei la UE", a declarat Zhovkva. În 28 februarie, preşedintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a ţării la UNiunea Europeană.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ucraina a finalizat completarea chestionarul pentru aderarea la UE. Oficial ucrainean: "Ne aşteptăm ca recomandarea să fie pozitivă"