Antena Meniu Search
x

Video Ucraina acuză Rusia de terorism după 5 zile de bombardamente asupra Kievului. Ar fi răspunsul Moscovei după ce ucrainenii au avariat o navă rusească în Marea Neagră

Război în Ucraina. Locuitorii Kievului trăiesc în teroare de cinci zile, de când Rusia lansează atac după atac împotriva capitalei ucrainene. Cel mai recent bombardament a distrus case şi maşini şi a rănit cel puţin zece persoane. Ar fi răspunsul Moscovei după ce armata lui Zelenski a lovit Crimeea ocupată cu rachete occidentale şi a avariat serios o navă a flotei ruse din Marea Neagră.

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 21:23

Vezi și

Cele două rachete hipersonice ale Rusiei au fost lansate din Crimeea la 10 şi jumătate dimineaţa. Deşi au fost interceptate de apărarea antiaeriană, resturile lor au distrus un liceu de arte şi au avariat alte blocuri din apropiere. "Toate casele și clădirile rezidențiale din apropiere au geamuri sparte. Este încă o dovadă a actelor de terorism efectuate de Federaţia Rusă în Ucraina", a declarat Vitali Kliciko, primarul Kievului.

Este al treilea atac al Rusiei împotriva capitalei ucrainene în ultimele cinci zile

Printre cei răniţi se află şi o adolecentă de 16 ani. Colegii ei au povestit clipele de groază trăite în timpul atacului. Alte imagini arată cum copiii unei şcoli fug spre subsol în sunetul sirenelor şi al exploziilor. Pe social media, Zelenski şi ministrul lui de Externe au cerut din nou aliaţilor să trimită la Kiev sisteme de apărare anti-aeriană.

Este al treilea atac al Rusiei împotriva capitalei ucrainene în ultimele cinci zile. În ultima săptămână, trupele lui Putin au atacat Ucraina cu peste o mie de rachete, drone şi obuze. Unul dintre aceste proiectile a trecut duminică prin spaţiul aerian al Poloniei. Ambasadorul rus la Varşovia a fost convocat la ministerul de Externe, dar a refuzat să se prezinte.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Ucraina a lansat şi ea cel mai puternic atac aerian în Sevastopol de la începutul războiului. Cel puţin o navă de desant a fost avariată grav, potrivit serviciilor de informaţii ucrainene. "Navele militare rusești nu mai au ce căuta în partea de vest a Mării Negre și în apropierea Crimeei noastre. Fiecare ocupant înțelege deja foarte clar că nicăieri pe pământul ucrainean nu se poate simți în siguranță", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Loviturile aeriene au folosit rachete occidentale de rază medie Storm Shadow şi Scalp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Ucraina acuză Rusia de terorism după 5 zile de bombardamente asupra Kievului. Ar fi răspunsul Moscovei după ce ucrainenii au avariat o navă rusească în Marea Neagră