Antena Meniu Search
x

Ucraina anchetează 38 de trădători. Înalţi oficiali şi oameni ai legii ar fi "ajutat forţele ocupante"

Războiul din Ucraina continuă, după mai bine de două săptămâni de la invazia rusă. Pe lângă luptele din teren, Ucraina se confruntă şi cu trădări ale propriilor cetăţeni, unii înalţi oficiali. Autorităţile de la Kiev au anunţat că 38 de persoane sunt anchetate pentru că ar fi ajutat forţele ocupante.

de Redactia Observator

la 10.03.2022 , 19:37

Autorităţile ucrainene anchetează 38 de oficiali şi oameni ai legii care ar fi "ajutat forţele ocupante": "Trădătorii vor fi reţinuţi şi traşi la răspundere"
- Profimedia

"Biroul de Investigaţii de Stat din Ucraina anchetează 38 de cazuri de ajutor dat agresorului de către oficiali ucraineni și oamenii legii. Procedura este deschisă în temeiul art. 111 din Codul penal al Ucrainei (trădare)", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Printre altele, Biroul de Investigații de Stat a demarat urmărirea penală împotriva mai multor polițiști din Mariupol, care sunt acuzați de săvârșirea infracţiunii de trădare, informează The Kyiv Post.

"Biroul de Investigaţii de Stat înregistrează doar câteva cazuri de trecere a forțelor de ordine la autoritățile de ocupație ruse. Marea majoritate nu trădează poporul Ucrainei și continuă să apere eroic Patria noastră. Oamenii legii identifică, de asemenea, reprezentanți ai autonomiei locale care susțin și propagă în mod activ agresiunea rusă. În acest sens un oficial a fost reținut în Kramatorsk", se mai arată în comunicat.

Articolul continuă după reclamă

Război Rusia - Ucraina, ziua 15

Pe acelaşi subiect

Războiul din Ucraina continuă, după mai bine de două săptămâni de la invazia rusă. În cursul nopţii de miercuri spre joi au fost bombardamente în Ohtîrka. Oficialii locali spun că mai multe case au fost lovite. Un băiat de 13 ani și două femei au murit, alți 5 oameni au fost scoși de sub dărâmături. Tirurile aeriene rusești ar fi vizat centrala electrică a orașului. 

Rusia a bombardat ieri spitalul de copii din Mariupol. 17 persoane - între care femei gravide - au fost rănite și s-au înregistrat trei morți. Primarul portului de la Marea Azov susține că, de la începutul războiului, peste 1.300 de oameni au fost uciși în atacuri. 

Bombardarea maternității din Mariupol este o atrocitate și dovadă că forțele ruse comit un genocid - a acuzat președintele ucrainean, în cel mai recent discurs al său, transmis în cursul nopţii. Miniștrii de externe din Rusia și Ucraina s-au întâlnit joi în Turcia, după 15 zile de război, însă discuțiile nu au avansat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Stiri externe » Ucraina anchetează 38 de trădători. Înalţi oficiali şi oameni ai legii ar fi "ajutat forţele ocupante"