Antena Meniu Search
x

Ucraina anunță că a eliminat un grup de luptători ceceni de elită trimis să-l ucidă pe Zelenski: "FSB ne-a ajutat, nu vor să ia parte la acest război sângeros"

Războiul din Ucraina a intrat în a şasea zi. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a anunțat că o echipă cecenă de elită care plănuia uciderea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost lichidată, informează presa ucraineană.

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 19:45

Ucraina anunță că a eliminat un grup de luptători ceceni de elită trimis să-l ucidă pe Zelenski: "FSB ne-a ajutat, nu vor să ia parte la acest război sângeros"
- Twitter

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Grupul de elită trimis special în Ucraina de Kadîrov pentru a-l elimina pe președintele nostru a fost distrus", a spus Alexey Danilov, potrivit Unian.

El a mai spus că "grupul lui Kadîrov" a fost împărțit în două, unul a fost lichidat la Hostomel, iar cel de-al doilea a fost capturat.

"Operațiunea specială care urma să fie efectuată direct de kadyroviți pentru eliminarea președintelui nostru ne este pe deplin cunoscută astăzi. Și pot spune că am primit informații de la reprezentanții FSB, care astăzi nu au nicio dorință să ia parte la acest sângeros război. Și, mulțumită lor, pot spune că grupul de elită al lui Kadîrov a fost distrus", a spus Danilov.

Pe acelaşi subiect

De la actor de comedie la preşedinte. Cine este Volodimir Zelenski, considerat "eroul Ucrainei"

Ucrainenii, atât de puternici şi de hotărâţi în aceste zile, îşi iau motivaţia de care au nevoie chiar de la liderul lor. Preşedintele Volodimir Zelenski a reuşit să atragă atenţia şi aprecierea lumii întregi, datorită forţei şi curajului pe care le emană. Nu a fugit nici în cele mai critice momente. A rămas să lupte alături de oameni, până la capăt. Cum a început ascensiunea lui şi tot ce nu se spune despre liderul ucrainean, vedeţi chiar acum.

Război Rusia - Ucraina, ziua 6

După cinci zile și cinci nopți de confruntări cu forţele armate ale Rusiei, Ucraina rezistă. A șasea zi de război a început cu noi bombardamente, după ce aseară capitala ucraineană a fost atacată masiv cu rachete. Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei, iar imagini din satelit arată un convoi de tancuri şi blindate care se îndreaptă spre Kiev, potrivit BBC News. Tot în această dimineață, rușii au dezlănțuit iadul la Harkov. Bombele au căzut în centrul oraşului şi în cartierele rezidenţiale, iar autorităţile ucrainene acuză Rusia că ar fi folosit armament termobaric utilizat în războiul din Cecenia. 

Ucraina se va confrunta miercuri cu un atac devastator. Imaginile surprinse din satelit

Ofensiva rusă se înteţeşte în Ucraina în a şasea zi de război. Toate tunurile sunt pe Kiev. Turnul televiziunii din capitală a fost distrus cu puţin timp în urmă, cinci oameni au fost ucişi. Şi ce e mai rău abia urmează. O coloană militară care se întinde pe 60 de kilometri se îndreaptă spre capitala care, cel mai probabil va fi atacată terestru. Putin vrea să o cucerească fără să o distrugă. Cel puţin 10 civili au murit azi şi în Harkov, după un bombardament care a lovit mai multe clădiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ucraina anunță că a eliminat un grup de luptători ceceni de elită trimis să-l ucidă pe Zelenski: "FSB ne-a ajutat, nu vor să ia parte la acest război sângeros"