Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucraina le cere aliaţilor săi să cumpere armament ucrainean pentru a susţine industria ţării

Război în Ucraina. Noul ministru de externe al Ucrainei, Andrii Sîbiga, le-a cerut luni aliaţilor Kievului să mizeze pe armele fabricate de producătorii ucraineni pentru a continua să susţină militar armata ţării sale, relatează EFE, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 09.09.2024 , 14:10

Ucraina le cere aliaţilor săi să cumpere armament ucrainean pentru a susţine industria ţării
Ucraina le cere aliaţilor săi să cumpere armament ucrainean pentru a susţine industria ţării - Profimedia

"Cea mai bună modalitate de a spori ajutorul militar acordat Ucrainei în acest moment este să cumpăraţi arme pentru luptătorii ucraineni de la producătorii ucraineni", a scris Sîbiga - care a fost numit şef al diplomaţiei ucrainene săptămâna trecută -, într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare X.

Sîbiga a adăugat că în acest fel industria militară ucraineană va primi finanţare suplimentară pentru a continua să crească şi să producă mai mult într-un ritm mai rapid. Ministrul ucrainean a mai spus că această modalitate de a achiziţiona arme pentru armata ucraineană "este şi mai rapidă şi mai ieftină pentru partenerii noştri".

"Unii dintre partenerii noştri cumpără deja de la producători ucraineni. Le cerem să-şi sporească investiţia şi alţii să le urmeze exemplul", a subliniat Sîbiga.

Articolul continuă după reclamă

În aprilie, Danemarca a devenit primul aliat al Ucrainei care a anunţat că va achiziţiona unele dintre armele pe care intenţionează să le trimită armatei ucrainene de la producătorii ucraineni. Kievul speră că mai multe ţări vor adopta această modalitate de sprijinire militară a Ucrainei.

Administraţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski acţionează pentru a dubla producţia militară naţională cu scopul de a reduce dependenţa de ajutorul militar extern. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Ucraina le cere aliaţilor săi să cumpere armament ucrainean pentru a susţine industria ţării