Antena Meniu Search
x

Ucraina nu mai are preşedinte! Parlamentul l-a demis pe Viktor Ianukovici

Ucraina nu mai are preşedinte! Parlamentul l-a demis pe Viktor Ianukovici şi a stabilit o dată pentru alegeri prezidenţiale anticipate. A fost o demitere în absenţa preşedintelui, pentru că Ianukovici părăsise Kievul în cursul nopţii.

Vezi și

La sediul preşedinţiei, paza nu o mai asigură Poliţia, ci manifestanţii. Iar la reşedinţa privată a lui Ianukovici, sute de ucraineni se plimbă şi se fotografiază. În urmă câteva ore, a fost eliberată din închisoare şi Iulia Timoşenko.

Au fost aplauze şi urale în Parlamentul urcainean la finalul votului care a marcat demiterea preşedintelui Viktor Ianukovici. Rezultatul a fost fără drept de apel: 328 de voturi pentru demitere şi alegeri anticipate la 25 mai.

Odată cu acest vot, Viktor Ianukovici a pierdut fără drept de apel puterea. Oricum, încetase să mai fie primul om în stat după ce părăsise Kievul, în cursul nopţii trecute. Din regiunea pro-rusă Harkov, unde se află, le-a transmis ucrainenilor că nu are de gând să se retragă.

Plecarea din Kiev a lui Ianukovici a fost urmată de scene fără precedent. Bine păzită până mai ieri, reşedinţa lui Viktor Ianukovici e acum la discreţia curioşilor, cu toate  secretele ei. Sute de oameni s-au plimbat azi nestingheriţi şi au făcut fotografii pe domeniul prezidenţial de lângă Kiev.

Garajul plin cu maşini de colecţie. Bărcile cu motor. Portretele bătute în aur. Grădina zoologică. Chiar şi o navă de război din secolul al XVI-lea. Toate i-au uimit şi enervat deopotrivă pe vizitatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ucraina nu mai are preşedinte! Parlamentul l-a demis pe Viktor Ianukovici