Antena Meniu Search
x

Ucraina nu-şi găseşte pacea nici după capitularea lui Ianukovici

Deşi a fost eliberată de Ianukovici, Ucraina nu-şi găseşte pacea. Este la un pas de faliment, este tulburată de doliu, dar şi de un nou conflict sângeros. A fost bătaie în toată regula în oraşul Kerci din Crimeea, o regiune cu mulţi nativi ruşi.

Vezi și

 Protestatarii cer separarea Crimeei de Ucraina şi i-au atacat cu bestialitate pe manifestanţii care i-au rugat să respecte memoria martirilor căzuţi la revoluţia de pe Maidan.

Protestatari pro-Moscova i-au luat la bătaie pe manifestanţii anti-guvernamentali care le cereau, de la un pupitru, să respecte memoria martirilor căzuţi la revoluţie.

Mii de ruşi din Kerci au ieşit în stradă pentru a cere separarea Crimeei de Ucraina şi chiar au încercat să dea jos drapelul ucrainean de pe primărie.

În acest timp, ucrainenii au continuă să doboare statuile lui Lenin din marile oraşe, în semn de protest faţă de apropierea lui Ianukovici de Moscova.

În timp ce ţara continuă să ardă, pe Maidan s-a aşternut liniştea. În locul baricadelor de foc, folosite drept apărare în faţa forţelor de ordine, au apărut altare de flori, lumânări şi fotografii ale celor morţi în conflictele sângeroase.

Maidanul, centrul revoluţionarilor, a devenit atracţie turistică pentru curioşii, care şi-au făcut poze la locul unde au curs râuri de sânge.

Liniştea a dominat şi scena politică. Preşedintele Parlamentului ucrainean, ce asigură preşedinţia interimară în locul lui Ianukovici, încearcă să scoată ţara din război civil.

Partidul preşedintelui înlăturat de la putere s-a dezis de liderul care a băgat ţara în cea mai sângeroasă criză din ultimii 23 de ani.

Ucraina a fost trădată! Oamenii au fost întorşi unul împotriva celuilalt. Toată responsabilitatea aparţine lui Ianukovici şi apropiaţilor săi.

Preşedintele destituit, Viktor Ianukovici, s-ar putea ascunde la casa sa din Doneţk, după ce vameşii l-au împiedicat să iasă din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Ucraina nu-şi găseşte pacea nici după capitularea lui Ianukovici