Antena Meniu Search
x

Video Ucraina primește promisiuni de la UE, în timp ce rușii continuă bombardamentele. În est oamenii au ajuns la limita răbdării

Pentru Ucraina, anunţul de la Bruxelles vine în timp ce zeci de mii de militari ai lui Putin încearcă să pună stăpânire pe teritoriile din est. Cele mai puternice naţiuni europene dar şi Statele Unite ale Americii promit ţării vecine că o vor sprijini pe toate fronturile în faţa agresiunii ruse. După vizita istorică de ieri a liderilor Franţei, Germaniei şi Italiei, la Kiev a ajuns azi şi premierul Marii Britanii.

de Redactia Observator

la 17.06.2022, 19:58

Vezi și

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: În viziunea Comisiei, Ucraina a demonstrat în mod cert aspiraţiile şi determinarea de a se ridica la nivelul valorilor şi standardelor europene.

Este anunţul menit să aducă puţină bucurie ucrainenilor, deşi Kievul şi-ar fi dorit o aderare de urgenţă, iar mai multe state europene erau gata să sprijine acest lucru.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: Există criterii clare de aderare la Uniunea Europeană, care trebuie îndeplinite de toți candidații. Se aplică regulile convenite în Uniune, în special în ceea ce privește democrația și statul de drept.

Solidarităţii europene, Moscova îi răspunde cu dispreţ

Pe acelaşi subiect

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Nu am invadat Ucraina, am declarat o operaţiune militară specială pentru că nu aveam nicio altă variantă de a explica Vestului că a atrage Ucraina în NATO este un act criminal. Rusia nu este curată ca lacrima. Rusia este ceea ce este. Şi nu ne este ruşine să arătăm cine suntem.

Lucru pe care ucrainenii îl simt pe propria piele - bombardamentele ruşilor nu s-au oprit o clipă de la declanşarea invaziei.

Rezident din Lisichansk: Eram acasă. Am auzit explozia. Cenușă și praf. Era o coloană de praf care se ridica. Am auzit pe cineva plângând. Strigăte îngrozitoare. Am fugit aici și am văzut doar ruine și cadavre. Erau transportate pe targă. Nu știu. Unii dintre ei erau vii, alții erau morți. Nu-mi amintesc ce era aici, ce era acolo. Dumnezeule mare.

Cel puţin 2 oameni au murit şi alţi 20 au fost răniţi în Nicolaev, alţi 4 au murit în Lîsîchansk, iar în Harkov ruşii au tras proiectile în fiecare noapte din ultimele 2 săptămâni.

Vira Miedientseva, rezident din Lisichansk: Ce se va întâmpla cu noi? Nu ştim ce ne aduce ziua de mâine. Războiul ăsta trebuie să se încheie. Să se termine. Să negocieze.

Ucraina anunţă încă o victorie pe frontul din Marea Neagră

Susţine că a lovit un remorcher rusesc care transporta soldați și rachete antiaeriene spre Insula Șerpilor. În urma atacului, 10 membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi. Rusia nu a confirmat deocamdată atacul.

Însă, un alt anunţ a venit azi de la Moscova. Ministerul rus al Apărării susține, din nou, că pe frontul din Ucraina, împotriva armatei Kremlinul ar lupta şi peste 500 de mercenari români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucraina primește promisiuni de la UE, în timp ce rușii continuă bombardamentele. În est oamenii au ajuns la limita răbdării