Antena Meniu Search
x

Ucraina și Rusia se acuză reciproc de atacuri de Anul Nou: "Se spune că modul în care întâmpini Anul Nou este modul în care vei trăi anul"

Război în Ucraina. Bombardamentele ucrainene asupra orașului Donețk au ucis luni patru persoane, a declarat un oficial rus instalat în regiunea estică a Ucrainei, în timp ce atacurile aeriene ale Rusiei asupra mai multor regiuni ucrainene au ucis cel puțin o persoană, au declarat oficiali locali, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 01.01.2024, 09:46

Ucraina și Rusia se acuză reciproc de atacuri de Anul Nou: "Se spune că modul în care întâmpini Anul Nou este modul în care vei trăi anul"
- Profimedia - imagine ilustrativă

Treisprezece persoane au fost, de asemenea, rănite în bombardamentele efectuate de forțele ucrainene asupra centrului Donețk, a scris pe aplicația Telegram Denis Pușilin, șeful numit de Rusia în regiune, citat de Reuters. Cel puțin o persoană a fost ucisă și nouă au fost rănite într-un atac cu drone rusești asupra portului ucrainean Odesa din sudul țării, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, pe Telegram.

"Vom persevera și vom învinge", susţin ucrainenii

Kiper a precizat că resturile căzute de la dronele care au fost doborâte au provocat mai multe incendii în clădiri rezidențiale din diferite părți ale orașului. O înregistrare video pe rețelele de socializare, postată de primarul din Odesa, Henadii Trukhanov, îl arată pe acesta inspectând un apartament avariat, cu ferestrele sparte.

„Se spune că modul în care întâmpini Anul Nou este modul în care vei trăi anul”, a spus Trukhanov într-o postare. „Ei bine, anul acesta Ucraina va încălca această regulă: vom persevera și vom învinge”, a adăugat el. Oficialii din regiunea vestică ucraineană Lviv, care se învecinează cu Polonia, au declarat că un atac aerian rusesc la începutul anului nou a avariat o clădire universitară din orașul Dubliany și a deteriorat monumentul unui comandant al Armatei Insurgente Ucrainene (UPA) din anii 1940.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Ucraina și Rusia se acuză reciproc de atacuri de Anul Nou: "Se spune că modul în care întâmpini Anul Nou este modul în care vei trăi anul"