Antena Meniu Search
x

Ucraina susține că a "descoperit" cum să anihileze dronele iraniene și că a distrus 14 într-o singură noapte

Forţele armate urcrainene au doborât 14 drone de atac de fabricaţie iraniană în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat Kievul în actualizarea sa operaţională zilnică, relatează CNN, menţionând că nu este în măsură să verifice în mod independent afirmaţia armatei ucrainene.

de Redactia Observator

la 07.12.2022, 15:05

Drone militare din Iran
Ucraina susține că a reușit să "descopere" cum să anihileze dronele iraniene și că a distrus 14 într-o singură noapte - Profimedia

Andrii Iermak, şeful Biroului preşedintelui Ucrainei, a declarat, la rândul său, că Rusia recurge la folosirea unor "motorete ieftine" - referire la dronele iraniene Shahed-136 - în atacurile împotriva Ucrainei. Ucrainenii se referă în mod colocvial la dronele Shahed ca fiind motorete din cauza zgomotului pe care îl fac în zbor, precizează CNN.

Andrii Iermak a scris pe Telegram că Rusia este nevoită să folosească drone iraniene deoarece rachetele sale "se termină", iar loviturile nu au "efectul scontat de teroare". Acesta susţine că forţele ucrainene au "descoperit" cum să combată drona iraniană şi spune că Rusia a rămas în urmă, iar Ucraina este "mai inteligentă, mai puternică, mai creativă şi mai modernă".

Mai multe tipuri de drone fabricate în Iran au fost folosite de forţele ruseşti în Ucraina, adesea în atacuri asupra infrastructurii, modelul Shahed fiind unul dintre cele mai utilizate. În noiembrie, Iranul a recunoscut că a trimis un număr limitat de drone Rusiei în lunile dinaintea începerii invaziei sale în Ucraina.Marţi, un oficial occidental a declarat pentru CNN că Rusia a rămas fără drone de atac iraniene în ultimele săptămâni, dar Kremlinul mizează pe o "reaprovizionare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucraina susține că a "descoperit" cum să anihileze dronele iraniene și că a distrus 14 într-o singură noapte