Antena Meniu Search
x

Ucraina susţine că a doborât 12 drone iraniene deasupra Kievului. Resturile au căzut peste un magazin, care a luat foc

Autorităţile ucrainene au anunţat luni că apărarea aeriană a doborât 12 drone ruseşti în apropiere de Kiev, iar resturile unei dintre ele au provocat un incendiu într-o clădire nerezidenţială şi nu au fost găsite victime, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 09:49

Ucraina susţine că a doborât 12 drone iraniene deasupra Kievului. Resturile au căzut peste un magazin, care a luat foc
Ucraina susţine că a doborât 12 drone iraniene deasupra Kievului. Resturile au căzut peste un magazin, care a luat foc - Facebook

Serhi Popko, şeful administraţiei militare a oraşului Kiev, a declarat că Rusia a lansat 12 drone spre Kiev, dar forţele de apărare aeriană ucrainene au identificat şi distrus "toate ţintele inamice" în spaţiul aerian din jurul capitalei.

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a declarat în actualizarea sa zilnică de dimineaţă că în cursul nopţii Rusia a lansat în total spre Ucraina 15 drone Shahed, de fabricaţie iraniană, iar forţele ucrainene au distrus 14 dintre ele.

Resturile unei drone au căzut în districtul Sviatoşîno, din vestul Kievului, declanşând un incendiu pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi într-o clădire nerezidenţială. "Potrivit datelor preliminare, nu există victime în acest moment", a declarat Popko într-o postare pe Telegram, dar a precizat că informaţiile sunt în curs de clarificare.

Primarul Kievului, Vitali Klitciko, a declarat pe Telegram că este vorba despre un magazin care a ars în Sviatoşîno, dar nu au fost găsite victime, iar pompierii controlează situaţia.

Alertele de raid aerian au sunt în cursul nopţii în jumătate din regiunile ţării, iar în Kiev s-au auzit explozii. În prezent, capitala ucraineană nu mai este vizată de alertele de pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ucraina susţine că a doborât 12 drone iraniene deasupra Kievului. Resturile au căzut peste un magazin, care a luat foc