Antena Meniu Search
x

Ucrainenii aproape au terminat pregătirile pentru contraofensivă: "Putem spune că totul este pregătit"

Planurile pentru lansarea contraofensivei ucrainene sunt în ultima etapă, a declarat luni Oleksii Reznikov, ministrul Apărării de la Kiev, subliniind că în momentul de faţă este analizată atent situaţia de pe teren, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 21:58

militari ucraineni pe front
Ucrainenii aproape au terminat pregătirile pentru contraofensivă: "Putem spune că totul este pregătit" - Profimedia Images

"Pregătirea contraofensivei este în etapa finală. Eu cred în această operaţiune. Au fost multe eforturi pentru succesul ei. Cred că putem spune că totul este pregătit", a declarat Oleksii Reznikov, citat de site-ul Tagesschau.de.

"Ulterior, pe baza deciziilor şi analizării situaţiei de pe câmpul de luptă, Statul Major al armatei, comandantul suprem şi echipa lui vor decide cum, unde şi când. Partenerii noştri internaţionali înţeleg că succesul contraofensivei este în interesul securităţii propriilor ţări", a subliniat Reznikov.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit luni cu premierul Noii Zeelande, Chris Hipkins. Zelenski a mulţumit Noii Zeelande pentru "participarea la instruirea militarilor ucraineni". "Mizăm pe continuarea cooperării bilaterale în domeniul apărării şi al asistenţei umanitare", a afirmat Zelenski, citat de cotidianul Le Monde.

Luni, armata ucraineană a anunţat că trupele ruse s-au retras, în urma unor atacuri, din unele zone ale oraşului Bahmut, dar situaţia continuă să fie "dificilă".

Pe acelaşi subiect

Prigojin: "Contraofensiva ucraineană ar putea fi o tragedie pentru Rusia"

Şeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că oamenii săi, care luptă în special la Bahmut duc lipsă de muniţie şi a avertizat că o ofensivă ucraineană ar putea reprezenta "o tragedie" pentru Rusia.

"Noi (Wagner) nu avem decât 10-15% din muniţiile de care avem nevoie", a subliniat şeful Wagner într-un interviu pentru corespondentul de război pro-Kremlin Semion Pegov.

Prigojin, care i-a acuzat pe marii gradaţi ai armatei pentru aceste penurii, a spus că se aşteaptă la o contraofensivă ucraineană spre jumătatea lui mai. "Această contraofensivă ar putea deveni o tragedie pentru ţara noastră", a avertizat el. Grupul Wagner a fost în prima linie în luptele din jurul oraşului Bahmut.

Evgheni Prigojin este în conflict deschis cu ierarhia militară rusă, pe care o acuză că nu a livrat suficiente muniţii oamenilor săi, şi l-a criticat public pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, în mai multe rânduri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii aproape au terminat pregătirile pentru contraofensivă: "Putem spune că totul este pregătit"