Antena Meniu Search
x

Ucrainenii au doborât 30 de drone Shahed lansate de Rusia în sud. Armata Kremlinului anunţă că a doborât 9 rachete ucrainene în Belgorod

Forţele aeriene ucrainene au distrus vineri noaptea 30 de drone Shahed produse în Iran, din cele 40 cu care Rusia a atacat sudul şi centrul Ucrainei, au anunţat sâmbătă oficiali civili din regiunile vizate şi surse militare. Totodată, soldaţii ruşi au anunţat că au doborât nouă rachete ucrainene în regiunea Belgorod, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 30.09.2023, 11:42

Ucrainenii au doborât 30 de drone Shahed lansate de Rusia în sud. Armata Kremlinului anunţă că a doborât 9 rachete ucrainene în Belgorod
Ucrainenii au doborât 30 de drone Shahed lansate de Rusia în sud. Armata Kremlinului anunţă că a doborât 9 rachete ucrainene în Belgorod - Facebook

Comandamentul ucrainean de sud a comunicat că 20 de drone au fost doborâte în raionul Viniţia din centru şi alte 10 în raioanele Odessa şi Mikolaiv din sudul Ucrainei.

Purtătoarea de cuvânt a comandamentului, Natalia Humeniuk, a declarat televiziunii ucrainene că ruşii au continuat să atace infrastructuri portuare, inclusiv pe Dunăre, şi au încercat să lovească infrastructuri critice din alte regiuni "pentru a afecta economia" Ucrainei.

Serhi Borzov, guvernatorul raionului Viniţia, a afirmat că în regiunea respectivă a fost lovită o instalaţie de infrastructură, unde atacul a declanşat un incendiu puternic. El nu a furnizat alte detalii.

Conform autorităţilor locale, în regiunea Herson din sud, în apropiere de linia frontului, s-au raportat trei răniţi în urma unui bombardament de artilerie.

Pe acelaşi subiect

Ruşii au doborât 9 rachete ucrainene

Ministerul apărării de la Moscova a anunţat sâmbătă că apărarea antiaeriană a doborât nouă rachete lansate din Ucraina asupra regiunii Belgorod din vestul Rusiei, transmite Reuters.

Regiunea de frontieră Belgorod se învecinează cu raionul Harkov din estul Ucrainei şi a fost atacată de mai multe ori de forţele ucrainene de la începutul conflictului declanşat de Rusia în februarie anul trecut.

Ministerul rus al apărării a comunicat că a respins atacul "terorist" ucrainean, distrugând rachetele lansate de un sistem Uragan. Kievul nu revendică aproape niciodată loviturile asupra teritoriului rus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii au doborât 30 de drone Shahed lansate de Rusia în sud. Armata Kremlinului anunţă că a doborât 9 rachete ucrainene în Belgorod