Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii au reuşit să oprească asaltul ruşilor la nord de Doneţk. Armele primite din Occident fac diferenţa pe front

Întâlniri decisive pentru viitorul războiului din Ucraina şi pentru situaţia exporturilor de cereale. Vladimir Putin a mers azi în Iran, unde va discuta cu liderul de la Teheran şi cu preşedintele Turciei. Înainte de a pleca în această călătorie, liderul de la Kremlin a ţinut să anunţe Occidentul că, în ciuda sancţiunilor, Moscova nu va renunţa la planul ei. Iar asta se vede cel mai bine pe front. Au fost bombardamente toată noaptea în Odessa. În est, armata ucraineană a reuşit să oprească asaltul ruşilor la nord de Doneţk.

de Redactia Observator

la 19.07.2022, 19:58

Vezi și

Aşa a răsunat toată noaptea oraşul-port Odessa. Sistemele anti-aeriene ucrainene au reuşit să doboare doar una dintre cele 7 rachete Kalibr lansate de ruşi din Marea Neagră. Restul au căzut peste civili, trei case, o şcoală şi un centru cultural au fost distruse şi cel puţin şase oameni, printre care şi un copil, au fost răniţi. În Kramatorsk, bombele ruşilor au căzut în curtea unui complex de blocuri. Cel puţin un apartament a luat foc iar un bărbat care trecea prin zonă a fost lovit de o bucată de şrapnel şi a murit.

Putin a mers la Teheran pentru a se întâlni cu liderii din Iran, dar şi cu Recep Erdogan

Sunt şi victorii pentru Ucraina. Armata Kievului a respins înaintarea invadatorilor la nord de Doneţk, după lupte care au durat câteva zile şi în urma cărora cel puţin 40 de soldaţi ruşi ar fi murit. Armele primite din Occident fac diferenţa pe front. Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene au fost de acord să mai dea un ajutor Ucrainei, în valoare de 500 de milioane euro pentru arme. "Dacă Ucraina pierde, va deveni un pericol pentru noi. Europa va deveni şi mai vulnerabilă în faţa agresiunii ruse", a declarat Jens Stoltenberg, şeful NATO. "Sunt sigur că Putin se bazează pe oboseala democraţiilor. Sunt sigur. El crede că democrațiile sunt slabe. Societățile europene nu-și pot permite să obosească", a declarat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe.

Izolat de Vest, Putin a ajuns azi la Teheran pentru a se întâlni cu liderii din Iran, dar şi cu Recep Erdogan. De la iranieni vrea drone, în timp ce preşedintele turc vrea să îl convingă pe Putin să permită exportul cerealelor ucrainene. "Nu ne vom da bătuți, nu ne vom simți pierdeți sau, așa cum prezic unii dintre cei care ne vor răul, nu ne vom întoarce cu decenii în urmă", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Între timp, în Ucraina, cerealele ard pe câmp. Autorităţile au transmis că atacurile ruseşti au declanşat mai multe incendii în regiunile din sudul ţării şi au distrus culturile.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii au reuşit să oprească asaltul ruşilor la nord de Doneţk. Armele primite din Occident fac diferenţa pe front